Sandslott i gigantklassen

Sandskulpturer opp til tre meter høye innleder badesesongen i Nederland.

Sanden må fuktes hele tiden under byggingen av skulpturene.
Sanden må fuktes hele tiden under byggingen av skulpturene. Vis mer
Gigantiske sandhauger blir til fantastiske figurer.
Gigantiske sandhauger blir til fantastiske figurer. Vis mer

Fra tidlig i mai har 15 sandskulptører arbeidet med å forme sanddynene om til fantasifulle, vakre og gigantiske skulpturer. Etter en ukes intenst arbeide, kan du nå beundre resultatene i byen Scheveningen i Nederland. Byens internasjonale sandskulpturfestival startet 6. mai og varer til 3. juni.

Komplisert byggeprosess

Sand er et spennende byggemateriale, og kunstnerne arbeider nok ikke på helt samme måte som vi gjør når vi lager små sandslott i vannkanten. Kunstnerne arbeider i lag, og bygger først trerammer som grunnlag for skulpturene. Sanden i Scheveningen er spesielt egnet for skulpturer, og kunstnerne kan lage enorme byggverk. De største rager mer enn tre meter opp i luften.

For 11. gang

Dette er ellevte gang på rad hvor de gigantiske sandskulpturene ruver over sanddynene i Scheveningen, en av badebyene utenfor storbyen Haag. I år er andre gang festivalen er arrangert som konkurranse med premier, og årets tema er verdensmytologi. Den beste skulpturen blir premiert, og du kan nyte synet helt gratis.

Haag er for øvrig setet for Nederlands regjering selv om byen ikke er landets hovedstad. Den tittelen tilhører Amsterdam.

Billig ferie i siste liten?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.