Sandslott for avanserte

I Finland kan du snart se et av Skandinavias største sandslott.

Foto: lappeenranta.fi Vis mer
Foto: lappeenranta.fi Vis mer
Alle bilder fra fjorårets sandslottbegivenhet i Lappeenranta. Alle bilder: Lappeenranta.fi Foto: lappeenranta.fi Vis mer


Sandslott med jungelfeber. Det er hva besøkende kan beundre i Finland mellom 19. juni og 28. august. Den største sandskulpturen i Finland består av over to millioner kilo med sand!

For voksne og barn

Sandgiganten konstrueres til glede både for barn og voksne. Årets konstruksjon er inspirert av jungelen, og fylles med sandskulpturer av for eksempel elefanter, løver og palmetrær. Sandslottet vil dekke et område på 100x50x10 meter. Altså blir slottets høyeste topp, et Inkatempel, hele ti meter høyt!

En av konstruktørene bak sandslottet er Kimmo Frosti, som driver noe så originalt som et is- og sandskulpturforetak i det sørøstlige Finland.

Underholdning og interaktivitet

I løpet av sommeren vil teaterforestillinger tilpasset barn avholdes i sandslottets utendørsteater fem dager i uken, to ganger daglig. I forbindelse med sandslottet blir det dessuten mulig for besøkende å prøve seg på sandskulpturering selv, med eksperthjelp.

Hvor?

Det er gratis å besøke slottet, som får åpningstider mellom 11 og 19 fra 19. juli til 28. august.

Lappeenranta er Sør-Karelens kulturelle sentrum, og ligger ved Saimaa-sjøen. Sandslottet ligger ved marinaen i Lappeenranta.

Ekstern lenke:
Lappeenranta's sandslott.

Mer fra Finland

Mer moro for familien