San Francisco sett fra utkikkspunktet Twin Peaks. Foto: Wikipedia Commons
San Francisco sett fra utkikkspunktet Twin Peaks. Foto: Wikipedia CommonsVis mer

San Francisco er USAs beste turistby

New York kommer langt ned på listen.

En skulle tro at The Big Apple ikke ville ha noen problemer med å kapre topplasseringen over amerikanske Condé Nast Travelers 2009 Readers' Choice Awards topp amerikanske byer. Men den gang ei.

Det er vestkystbyen San Francisco som stikker av med seieren - nok en gang. Den bakkete og homovennlige byen fikk 84,8 poeng av 100 av de 25.000 som deltok i avstemningen.

Condé Nast Travelers lesere skulle vurdere kandidatenes atmosfære og stemning, kulturtilbud og attraksjoner, vennlighet, men også hotelltilbud, shoppingmuligheter og restaurantutvalg.

New York kom faktisk helt nede på fjerdeplass, og ble slått av San Francisco, sørstatbyen Charleston, og Santa Fe i New Mexico.

En trikk på vei opp Russian Hill. I bakgrunnen ser du det tidligere fengselet Alcatraz. Foto: Wikipedia Commons
En trikk på vei opp Russian Hill. I bakgrunnen ser du det tidligere fengselet Alcatraz. Foto: Wikipedia Commons Vis mer


Dette frister San Fran med

San Franciscos har mange attraksjoner, og siden dette er en havneby, ligger mange ved vannet. Vi kan nevne Fisherman's Wharf, Pier 39, Alcatraz og Golden Gate Bridge. Andre attraksjoner å få med seg er den bratte Lombard street, Chinatown, og selvsagt byens pulserende natteliv.

Se mer på San Franciscos turistnettsider.

Her er USAs topp turistbyer:
1. San Francisco - 84,8 poeng
2. Charleston - 83,1 poeng
3. Santa Fe - 81,6 poeng
4. New York City - 81,3 poeng
5. Chicago - 81,2 poeng
6. Honolulu - 79 poeng
7. Carmel - 78,9 poeng
8. Savannah - 78,2 poeng

Artikkelen fortsetter under annonsen

Savannah bringer turistene tilbake i tiden. Foto: Savannahvisit.com
Savannah bringer turistene tilbake i tiden. Foto: Savannahvisit.com Vis mer


Som vi ser klarte hverken Seattle, Los Angeles eller Las Vegas å komme i toppen på denne listen. I stedet finner vi amerikanske byer som for mange nordmenn er forholdsvis ukjente. Honolulu på Hawaii vet de fleste om, men hva med Carmel eller Savannah? Carmel-by-the-sea er en ganske liten by, men den ligger flott til på vestkysten, et stykke sør for San Francisco. Carmel er kjent for sine hvite strender. Sørstatbyen Savannah ligger på østkysten, litt sør for Charleston, og er kjent for sine flotte bygg i kolonistil.

Da er det kanskje San Francisco og Carmel, eller Charleston og Savannah som bør stå på programmet for deg som har tenkt deg på USA-ferie neste sommer?