Salmonella-kaos i Danmark

Ta dine forholdsregler hvis du skal på ferie til Danmark. Hele 50 til 60 dansker er i år blitt syke av salmonella.

Medisinske eksperter opplyser om at det alvorlige salmonella-utbruddet er landsdekkene, og de jakter nå på smittekilden. De mener det reelle tallet på salmonella-smittede kan være hele 10 til 100 ganger høyere enn de registrerte 60 personene. Det skriver den danske avisa Politiken.

Nordmenn på tur

I disse dager reiser tusenvis av nordmenn til Danmark på ferie. Det er all grunn til å ta sine forholdsregler for ikke å bli smittet av sykdommen, som gir blodig diaré, leddsmerter og feber. Salmonella smitter gjennom mat, først og fremst gjennom egg og kylling.

Her leser du mer om hvordan du beskytter deg mot diaré, ogher leser du mer om hvordan du finner de beste restaurantene.

Alvorligste på tre år

Myndighetene betrakter salmonella-utbruddet som det alvorligste siden 1998. Da ble 39 mennesker syke av bakterien Manhattan på under to måneder. I år er det salmonella-typen Bovis Morbificans som har slått til.

Er du redd for at ferien skal gå i vasken på grunn av diaré og mageknip? Klikk her for å lese om at magesjau kan gi ny ferie.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Artikkelen fortsetter under annonsen