<b>STORBYHELG:</b> Mange flyselskaper kjører kampanjepriser i disse dager. Følg med for å kapre de billigste billettene. Foto: Colourbox.com
STORBYHELG: Mange flyselskaper kjører kampanjepriser i disse dager. Følg med for å kapre de billigste billettene. Foto: Colourbox.comVis mer

Salg på storbybilletter

Pass på - nå kan du fly billig.

De aller fleste er ferdige med sommerferien for i år, om du ikke er blant dem som har spart litt fri og kan glede deg over lave restplasspriser til sydligere breddegrader.

Men du har kanskje noen dager til overs som du kan bruke til en storbyhelg i høst, eller kanskje du burde være føre var og bestille flybillettene hjem til jul allerede? Det er mange flyselskaper som kjører kampanjer i disse dager, og flere kommer sikkert til.

Nedenfor kan du se noen av kampanjeprisene som er ute på markedet akkurat nå. Vet du om andre gode flypriskampanjer? Tips andre i debattforumet!

Norwegian
Norwegian har i sommer kjørt kampanjer med ukens priskupp - nye destinasjoner til 149 kroner hver tirsdag. Neste uke er siste uke med nye priskupp, i alle fall ifølge egenannonsen. Vær oppmerksom på at de billigste billettene selvsagt raskt kan være utsolgt, og for øvrig gis det ikke barnerabatt på kampanjebilletter. Ny kampanje kommer 17. august. Her er destinasjonene du kan kuppe denne uka, og laveste pris er altså 149 kroner:

Fra eller til Billund, Tallinn, London/Gatwick, Bodø, Haugesund og Oslo-Gardermoen.

Da vi sjekket tilgjengeligheten av de billigste billettene til utenlandsdestinasjonene fra Oslo, var noen billetter til London i august og september det eneste tilgjengelige.

Air France:
Lanserte kampanje 11. august. Rabatterte priser ved bestilling før 31. august, og med avreise før 31. mars 2011. Priseksempler:
Oslo-Paris (Charles de Gaulle): 1.195 kroner tur-retur
Oslo-Chicago: 4.135 kroner tur-retur

SAS:
Vær også oppmerksom på SAS, som også kjører endel kampanjer i disse dager. De hadde et 3-dagers salg som ble avsluttet torsdag kl 16, så sannsynligheten er stor for at det kommer noe mer herfra innen kort.

Charterfly:
Vær også oppmerksom på at du kan få sjukt gode priser med charterfly nå utover - og du kan jo dra på shopping selv om byen tilfeldigvis ligger på deilige, varme breddegrader. Tidligere denne uken fant vi enveisbilletter til Zakynthos i Hellas for 149 kroner, og du kunne få enveisbillett til Palma de Mallorca, Kos, Burgas og Split for under 300 kroner. Vi finner de samme, lave prisene i skrivende stund.

Sjekk selv restplasser på nett hos charterselskapene direkte eller via tjenester som Finn.no, Orbville.no eller Solfaktor.no. Her er noen priseksempler:

Oslo-Zakynthos, avreise 7. september: 148 kroner én vei (Apollo)
Oslo-Burgas, avreise 23. august: 248 kroner én vei (Apollo)
Bergen/Ålesund/Tromsø-Palma de Mallorca, avreise 14. august: 298 kroner én vei (Apollo)
Oslo-Rhodos, avreise 15. august: 400 kroner tur-retur (Ving)
Oslo-Mallorca, avreise 20. august: 400 kroner tur-retur (Ving)

Ryanair:
Ryanair har som vanlig kampanjepriser, pass bare på at du ikke går i lavprisfella. Husk også å sjekke totalprisen med alle avgiftene inkludert, og sammenlikn med andre selskaper, før du bestemmer deg. Dette gjelder for øvrig for alle andre flyselskaper.

Flybilletten som blir 512 prosent dyrere

Kampanjeprisen er 56 kroner og går fra Moss Lufthavn Rygge, Haugesund og Torp til en mengde destinasjoner: Alicante, Bologna, Bremen, Edinburgh, Frankfurt-Hahn, Girona (Barcelona), Liverpool, London-Stansted, Marseilles, Milano, Pescara og Pisa.

Du kan bestille mellom 11. og 13. august, og reiseperioden er fra 1. til 30. september - og du må reise mandager til søndager.

British Airways:
Har "fotballkampanje" på flyreiser til London i forbindelse med avspark for fotballsesongen i England: 1.292 kroner tur-retur Oslo-London (Heathrow). Har også billettsalg på reiser til destinasjoner i store deler av verden, unntatt Europa. Du må handle før 30. august, og reiseperioden er 30. august til 30. april 2011. Her er noen priseksempler:

Oslo-New York: Fra 3.859 kroner tur-retur (5.450 kroner med tre netter på hotell inkludert)
Oslo-Las Vegas: Fra 5.055 kroner tur-retur (5.539 kroner med tre netter på hotell inkludert)
Oslo-Los Angeles: Fra 4.905 kroner tur-retur (5.525 kroner med tre netter på hotell inkludert)
Oslo-Mexico City: Fra 5.183 kroner tur-retur
Oslo-Dubai: 3.774 kroner tur-retur (4.999 kroner med tre netter på hotell inkludert)

Slik får du de billigste billettene

Nyhetsbrev: Mange flyselskaper gir deg muligheten til å melde deg på nyhetsbrev, dvs. at du får melding om når det er billettslipp, kampanjer etc. Dette gir deg førsteklasses muligheter til å oppfylle neste punkt:

Vær tidlig ute: De billigste billettene går først. Her gjelder det altså å sitte parat den dagen billettene legges ut for salg. Ifølge forbrukermyndighetene skal det minst være 20 seter til laveste annonserte pris per avgang.

Følg med på kampanjer: Var du for sent ute til å slå kloa i de billigste billettene ved sesongslipp av billettene, kan du fremdeles bli reddet av kampanjer som kommer senere. Nyhetsbrev fra flyselskapene kan hjelpe deg med å følge med på kampanjene

Sjekk totalen: Sjekk alltid totalprisen, dvs. reisens pris når alle ekstraavgifter og gebyrer er lagt til. Dette kan være en annen pris enn den som først kom opp på skjermen din. Legg merke til at bruken av ekstraavgifter varierer fra flyselskap til flyselskap.

Sjekk flere selskaper: Sjekk om det er flere flyselskaper som flyr til din destinasjon, og finn prisene hos alle. Sjekk prisene både på flyselskapenes egne nettsider, samt hos nettreisebyråer som også selger flybilletter.

Flere mulige destinasjoner? Dette gjelder kanskje ikke om du skal reise innenlands i Norge, men særlig om du skal til Sør-Europa. Sjekk hvorvidt det er lønnsomt for deg å velge en annen ankomstflyplass. Det er ofte dyrere å reise til de større, mer kjente flyplassene, enn til litt mindre og ferskere flyplasser i norsk sammenheng. Det er ofte et godt utbygd kommunikasjonsnett i Sør-Europa, som tar deg raskt, rimelig og enkelt mellom destinasjoner.

Flere mulige avreiseplasser?
Dette gjelder kanskje i størst grad deg som bor på Østlandet. Det har blitt tre flyplasser som alle ligger lett tilgjengelig for mange på Østlandet. Kanskje er det billigere å fly til Sør-Spania fra Rygge, heller enn fra Gardermoen? Sjekk prisene både fra Torp, Rygge og Gardermoen.

Transport til/fra flyplassen: Dette har strengt tatt ikke noe med å slå kloa i de billigste flybillettene å gjøre, men kan være noe å tenke på i forkant, når du vurderer hvilken flyplass du skal reise fra (gjelder spesielt på Østlandet, men også andre steder i landet der det er relativt korte avstander mellom utreiseflyplassene). Legg til kostnadene for transport/parkering til og fra de ulike flyplassene.

Reis utenfor høysesong: Kan du reise utenfor de store feriene, er dette selvsagt et stort pluss hva gjelder billettprisene. Styr unna de typiske skoleferieperiodene, dvs. sommerferien, høstferien, etc., slik skolene avvikler dem.

Fly mot strømmen: "Alle" skal reise torsdag-søndag. Kan du reise i midtuke, for eksempel ut på mandag, vil dette reflekteres i en rimeligere billett.

Velg ulikt på ut- og innreise: Du trenger ikke å velge SAS begge veier selv om de er billigst én av veiene ... Kanskje har Norwegian en billigere utreise? Hold ut- og innreise fra hverande når du sjekker prisene, kanskje sparer du penger hvis du velger forskjellige selskap.

Lavpriskalkulatorer: Flyselskapenes lavpriskalkulatorer er et uovertruffent hjelpemiddel i jakten på billigbillettene. Her får du enkelt og greit oversikt over hvilke dager de rimeligste billettene er tilgjengelige. Nå har også SAS fått denne muligheten.

Bestill på nett: Det er billigere å bestille på nett. Vil du ha telefonservice og bestiller den veien, må du betale ekstra serviceavgifter som raskt beløper seg til flere hundre kroner.

Det er ikke sikkert lavprisbilletter lønner seg