Saga og Ving best på nett

Digi.no og Netlife Research har testet reiseselskapenes nettsteder. Saga Solreiser og Ving Reiser er best i klassen.

Din mening

Hvem synes du har det beste nettstedet? (Avsluttet)
Ving Reiser(36%) 133
Apollo(27%) 100
Saga Solreiser(17%) 61
Star Tour(16%) 58
SAS Braathens(4%) 14
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Digi og Netlife Research har testet nettjenestene til fem reiseselskaper; Saga, Ving, Apollo, Star Tour og SAS Braathens. Best i test er altså My Travel-selskapene Saga og Ving, som snart får like nettsteder.

Netlife Research er et konsulentselskap som kun jobber med brukervennlighet på nett, og det er de som har gjort testen på forespørsel fra nettmagasinet Digi.no. Alle nettstedene i testen er vurdert på 51 punkter, og resultatene viser at de to beste selskapene gjør det veldig mye bedre enn sine konkurrenter, men likevel er perfeksjon en lang vei fram også for de beste i klassen.

– Vår evaluering viser at de største reisenettstedene i Norge i dag fortsatt har en lang vei å gå før de kan tilby en handel fri for frustrasjon, forteller brukervennlighetsekspert Anette Grande Urhamar i Netlife Research til digi.no.

HER ER RESULTATENE:


1: Ving og Saga
Testens vinnere. De er vurdert under ett fordi de begge eies av My Travel, og fom. månedsskiftet mars/april vil Saga få de samme funksjonene på nettsidene sine som Ving har i dag. De skårer høyt på god og tydelig inndeling av sidene, gode presentasjoner av reisemålene og en fleksibel funksjon for å søke etter og bestille reiser.
Resultat: 163 av 212 mulige poeng
TOTALT: 76,9 prosent

2: Star Tour
Pluss for generelt søkefelt, ryddig hovedinndeling av nettstedet og for at det er lett å finne billigreisene på egen tilbudsside, og ryddig kjøpsprosess. Trekk for lite fleksibel mulighet for å søke etter reiser, og for at man må søke på nytt i de tilfellene der det ikke finnes reiser som passer dine innlagte ønsker.
Resultat: 123 av 212 mulige poeng
TOTALT: 58 prosent

3: SAS Braathens
Er med i testen for å gi sammenlikningsgrunnlag til charterselskapene, og fordi de er en stor konkurrent til charterselskapene på lavpristilbud til typiske Syden-destinasjoner. Trekk for kronglete vei fra lavprisliste til bestilling, men pluss for lavpriskalender som viser rimeligste pris på de ulike datoene, og for kalender i bestillingsvinduet.
Resultat: 119 av 212 mulige poeng
TOTALT: 56,1 prosent

4: Apollo
Testens taper. Søk- og bestillingsfunksjonen trekkes fram svært dårlig, man kan ikke sammenlikne flere tilbud, og prisinformasjonen er vanskelig tilgjengelig. Pluss for muligheten til enkelt å finne reisemåls- og hotellinformasjon, og for at man får opp alternative reiser der det er utsolgt på ønsket reisedato.
Resultat: 115 av 212 poeng
TOTALT: 54,2 prosent

Du kan lese mer inngående om testresultatene for de enkelte nettstedene hos Digi.no:

  • Test av Ving.no og Saga.no
  • Test av Apollo.no
  • Test av Startour.no
  • Test av Sasbraathens.no