Inga Holst<br />
<br />
Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk
Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Sabla dyr biff

Jeg ser på 12.000-kroners-billetten mellom Oslo og en europeisk hovedstad. Plass 2 A, business class. Den lukter glamour, effektivitet, fri bar og blide oppvartere. Da kommer meldingen over den skurrete flyplasshøytaleren.

Publisert
Sist oppdatert

- Flyet er dessverre overbooket. Vi tilbyr passasjerer som vil fly via Heathrow en kompensasjon på 150 euro.

Det er lenge siden lunsj. Magen ber høylydt om sitt og man tenker da at med en billett til 12.000 kroner flyr man virkelig ikke omveier, og jeg ber taust om at lavprisfolket tar til vett. Når flyet takser gjennom novembertåka er flyet en time på overtid.

Og så: nystekt rundstykker svever gjennom luften. Magen murrer. Matvogna smeller ut. Og forbi. Gardinet blir trukket for. Bak meg.

Passasjerne som har betalt en normalpris, som ifølge flyselskapets Internettbooking utgjør cirka 1.200 kroner, gasser seg. Salat, skinke, fersk rundstykker. Chardonnayen skvulper i glassene, og stemningen er munter. Når miniflaskene med cognac bak gardinet åpnes, får jeg en våt serviett. Og så, når når kaffe og likør er gått ned i seteradene bak meg, ankommer biff på business class, medium stekt. Så ost og kake. Nybrettede servietter med sløyfe. Maten inntas i en fei, man lander om en halv time. Jeg putter den utdelte likøren i håndvesken, man har da matvett, og jeg reiser meg for å hente den nypressede kåpen fra bagasjeluken. Den ligger mellom en bærbar PC, et kamerastativ og en regnvåt allværsjakke. Den er blitt like krøllete som kåpene i bagasjeluken bak gardinet.

På vei ut ser jeg på billetten, den kostet det samme som en gjennomsnittlige europeisk måndedslønn:

- Sabla dyr biff, tenker jeg.

Tilbake til innledningsartikkelen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer