Sabbatsår, ingen umulighet

Norske bedrifter er velvillig innstilt overfor arbeidstakere med reise- og studielyst, og imøtekommer gjerne arbeidstakernes ønsker om permisjon uten lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Ferieloven sikrer norske arbeidstakere fem ukers ferie, og folk over 60 er sikret en sjette uke. I flere bedrifter kan man spare opp ferieuker og overføre dem til neste år; tar man deretter neste års ferie på forskudd kommer man opp i et behagelig antall ferieuker. Men det finnes løsninger også for dem som ønsker seg et år fri fra jobb. Mange norske bedrifter er villige til å gi arbeidstakerne permisjoner utover disse ferieukene.

- De aller fleste norske bedrifter vil imøtekomme arbeidstakernes ønsker om permisjon enten til studier eller reiser. De færreste vil være den som hindrer arbeidstakeren i å tilegne seg opplevelser, sier Finn Langeland, informasjonsdirektør i Næringslivets hovedorganisasjon.

Individuell vurdering

- Det å gi permisjon kan sette bedriftene i en kattepine i forhold til å finne gode kandidater som erstatter den som vil ut en periode, så enhver permisjon vil være gjenstand for en individuell vurdering, sier Langeland.

Arbeidstakere har likevel ikke lovfestet rett til å få innvilget permisjon med lønn.

Slik får du sabbatsåret

Ta familiepermisjon
Leie seilbåt
Sparetips
Jobb underveis
Tilbake til innledningsartikkelen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!