Foto: Panoramio.com
Foto: Panoramio.comVis mer

Så vakkert er Norge

Få inspirasjon til sommerens Norges-ferie.

Sommerferien er rett om hjørnet. Hvis du ennå ikke har fylt opp alle ferieukene dine med program, anbefaler vi at du vurderer en aldri så liten Norges-ferie.

Norges vakreste bilturer

Hvorfor? Fordi Norge er et av de flotteste turistlandene i verden (neida, vi er ikke subjektive), fordi det er lettvint å reise i eget land, og fordi det garantert er steder du ikke har sett som kommer til å ta pusten fra deg.

På bilferie? Sjekk hvor de beste veikroene ligger

Det er bare å gå inn på Panoramios kart over Norge og klikke på noen av de mange tusen bildene som er lagt ut der, så får du dette bekreftet. Fra isbreer til midnattsol til gamle setervoller - Panoramios brukere har lagt ut bilder fra omtrent hver krik og krok av Norge.

Slik får du hotellrabatt i Norge

Slik ser norgeskartet ut på Panoramio. Du kan selvsagt også ta en bildereise i andre land på sammen nettside. Foto: Panoramio.com
Slik ser norgeskartet ut på Panoramio. Du kan selvsagt også ta en bildereise i andre land på sammen nettside. Foto: Panoramio.com Vis mer


Hvem har tatt bildene? Med tanke på den gode kvaliteten svært mange av bildene har vil vi anta at det er hobbyfotografer som faktisk legger litt i å få tatt gode bilder. Mange av dem er norske, men ikke overraskende er det en god del tyske turister som har lagt ut feriefotoene sine på Panoramio.

Se kartet her, og zoom inn som du vil om det er spesielle steder du gjerne vil se bilder fra.

Har du også lyst til å ta gode bilder i sommer? Les våre fototips for ferien

Fem tips til ferie i Norge

  • Hytte til hytte på fjellet. En billig og hyggelig ferieform for både unge og gamle. Turistforeningen har et stort nettverk av hytter over hele landet, alt fra ubemannede og enkle til rene hoteller med treretters middager og skjenkebevilling. Se mer på www.turistforeningen.no.
  • De fineste fjellturene

  • Biltur på Sørvestlandet. Få med deg flotte Suleskarvegen, Kjeragbolten, Stavanger by, Preikestolen, Jærstrendene, Nordsjøvegen, Helleren og Songdalstrand. Se mer på Region Stavanger.
  • Lofoten. Kåret til et av verdens vakreste øyriker av blant annet National Gepgraphic. Midnattsol, kritthvite sandstrender, klippfisk, rorbuer, turstier og havørnsafari. Se mer hos Visit Norway.

  • Sørlandsferie. Nedover Sørlandskysten ligger opplevelsene som perler på en snor. Gjennom sommeren arrangeres også en rekke festivaler som kan være morsomme å få med seg. Vi kan nevne Trebåtfestivalen i Risør, Slottsfjellsfestivalen i Tønsberg, Skjærgårds music & mission festival i Tvedestrand eller Plamesusfestivalen i Kristiansand. Dessuten ligger alle barnefamiliers drøm, Dyreparken i Kristiansand her, og så er jo sørlandsbyene attraksjoner i seg selv. Se mer hos Region Kristiansand.

    DinSide besøkte trebåtfestivalen i 2007 - se bildene her

  • Se fjordene. Det er vestlandsfjordene Norge er mest kjent for når det gjelder turisme. Har du ikke sett dem ennå, så er det på tide. Når du først er i denne delen av Norge, bør du få med deg Trollstigen, Flåmsbanajugendbyen Ålesund og selfølgelig vakre Bergen. Se mer på www.fjordnorway.com.

Vestlandets hotellperler