Så mange avslutter festen i fyllearresten

Her er oversikten over hvor mange som havner i kasjotten etter en fuktig kveld på byen.

På tide å ta seg en tur hjem?
På tide å ta seg en tur hjem? Vis mer


For noen mennesker blir en hyggelig bytur litt i fuktigste laget. Festen ender i kasjotten, og bakrusen og fylleangsten må bæres hjem til heimen dagen derpå.

Fyllearresten er det populære navnet på å bli innbrakt av politiet fordi man har vært beruset. Politiet kan gjøre et slikt inngrep på bakgrunn av Politilovens niende paragraf:

"Politiet kan innbringe enhver som på grunn av beruselse forårsaket av alkohol eller andre berusende eller bedøvende midler forstyrrer den offentlige ro og orden eller den lovlige ferdsel, forulemper andre eller volder fare for seg selv eller andre."

 • Les resten av Politilovens §9 her.

  DinSide har sjekket hvor mange som er satt inn i fyllearresten i noen utvalgte byer i landet. Dessverre er det ikke alle politidistrikt som har ordentlig oversikt over hvor mange som er satt i fyllearresten. Oslo politidistrikt opplyser at de ikke går ut med slike tall før på nyåret, slik at det var umulig å oppdrive hvor mange som har endt i fyllearresten i hovedstaden hittil i år.

  I Drammensområdet har det vært 953 innsettelser i fyllearresten, mens det har vært 780 innsettelser i Bodø. Tromsø har hatt 757 innsettelser, Fredrikstad har hatt 425. Tønsberg har registrert 380 innsettelser, og Lillehammer har hatt 128. Hammerfest har registrert drøyt 75 innsettelser etter §9.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  I Trondheim sender politiet de overberusede andre steder enn glattcella, slik at de kan bli tatt vare på på en forsvarlig måte. Likevel har de noe de kaller for "drukkenskapsarrest" hvor de som er beruset - og har gjort noe kriminelt - blir sendt. Politiet i Sør-Trøndelag politidistrikt kan ikke oppgi hvor mange som er tatt inn i denne arresten hittil i år, men anslår at det er rundt 900 i året som blir tatt inn som følge av §9.

  Bergen har hatt hele 1.840 drukkenskapsarrestanter hittil i år. Tallet utgjør hele 38% av alle innsettelser hittil i år i Bergen.

  Informasjonen om hvor mange som er brakt i fyllearresten er gitt av representanter i de forskjellige politidistriktene. Tallene var oppdaterte den 22./23. november 2006, men kan ha steget noe siden da.

  >>Tilbake til hovedartikkel