<b>KNIPSET HENDELSEN:</b> Flypassasjerene med selskapet Flybe tenkte mer på å ta bilde av hjulet som løsnet enn å varsle besetningen. (Dette er et fly av en annen type.) Foto: Wikimedia
KNIPSET HENDELSEN: Flypassasjerene med selskapet Flybe tenkte mer på å ta bilde av hjulet som løsnet enn å varsle besetningen. (Dette er et fly av en annen type.) Foto: WikimediaVis mer

Så flyhjulet falle av, men sa ingenting

Flypassasjerene tenkte ikke på å varsle kabinpersonalet om hendelsen.

Hva ville du ha gjort dersom flyet du var på, mistet et hjul? Sagt ifra til personalet eller holdt kjeft?

I vår hendte faktisk dette med noen britiske passasjerer. Disse valgte da det siste alternativet og sa ingenting.

Den utrolige hendelsen har nå blitt avslørt i en rapport fra The Air Accidents Investigation Branch (AAIB), ifølge Aftonbladet.se

Les også: Dyrt å være drittsekk i luften

Tok bilde av hjulet som løsnet

Hendelsen fant sted på et Flybe passasjerfly av typen Dash 8-Q400, som var på vei fra Exeter til Newcastle i mars. Flyet hadde akkurat tatt av da passasjerene på høyre side la merke til at det kom gnister fra det innerste delen av hjulet, og at hjulet deretter løsnet fra flyet da landingsunderstellet ble trukket tilbake. Dermed var det bare ett av to hjul som hang fast i understellet på høyreside.

Selv om noen av passasjerene reagerte med å ta bilde av det manglende landingshjulet, tenkte de ikke på å informerer personalet om hva som nettopp hadde hendt.

Besetningen ble til slutt gjort oppmerksom på dramaet av flygeledere, og ikke av passasjerene. Kapteinen reagerte med å sende en flyvertinne bak i flyet for å sjekke ut om dette stemte. Det var først da hun inspiserte høyre side av landingsutstyret, at hun ble informert om hjultapet av passasjerene, ifølge Adelaide Now.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Var jagerflyver for en dag - slik gikk det

Måtte nødlande

En ingeniør fra Flybe skal tilfeldigvis ha vært om bord som passasjer i flyet, og ble spurt om han kunne bekrefte kabinpersonalets observasjoner.

Piloten tok deretter en nødsamtale og fikk flyttet passasjerer bort fra den høyre siden av flyet. Piloten greide å lande ved å bruke fronten og det venstre understellet, før han forsiktig berørte bakken med det ene gjenværende hjulet.

Flyet hadde 39 passasjerer og fire kabinansatte om bord, og ingen skal ha blitt skadet under landingen.

>>>Ny superjet kommer til OSL - sjekk hvilken