Så deilig er 1. klasse

Lei av økonomiklasse på fly? Se bildene av hva du går glipp av på business- og førsteklasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

>> Se bildene her

De fleste av oss drømmer om å slippe lange turer på økonomiklasse på fly. Mange av oss har måttet holde ut med ukomfortable seter, smakløs flymat og middels service i flere timer.

Livet på business- og førsteklasse er noe helt annet. Store seter som blir til senger, champagne ved avgang og restaurantmat venter ofte de som betaler litt ekstra for billetten.

>> Her ser du hvor deilig livet på business og førsteklasse kan være.

Passasjerer på business- og førsteklasse får ofte tilgang til imponerende ventesalonger på flyplassene. Her venter minst like mye luksus som i luften. Nylig ble verdens flotteste flyplassalonger kåret. Hele listen, med bilder og video, ser du her.

Billig business

Litt deiligere seter på businessklasse enn økonomiklasse. Foto: Singapore Airlines
Litt deiligere seter på businessklasse enn økonomiklasse. Foto: Singapore Airlines Vis mer

Luksus i lufta

Er business- og førsteklasse på fly verdt prisen? (Avsluttet)
Nei, det er bortkasta penger(48%) 582
Ja, absolutt!(36%) 434
Vet ikke(17%) 201
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Flyselskapet SilverJet har sørget for at businessbilletter ikke koster skjorta. SilverJet er flyselskapet som har droppet økonomiklasse til fordel for business, og opererer med priser som er alt annet enn avskrekkende.

SilverJet flyr bare fra London til New York (og omvendt), og du kan lett finne tur/returbilletter til drøyt 10.000 kroner, skatter og avgifter inkludert, med avreise i august. Tilsvarende tur på SAS' økonomiklasse i august koster rundt 6.000 kroner. 4.000 kroner ekstra er kanskje en ok pris å betale for litt ekstra komfort?

Prisen for førsteklasse

SilverJets priser på business ligger et godt stykke under gjennomsnittet. Vi gjorde en rask prissjekk på en reise fra Oslo til Los Angeles. Vi fant businessklassebilletter til 25.480 kroner med British Airways. Tilsvarende tur i førsteklasse kommer på 56.980 kroner.

I november i fjor utførte DinSide en prissjekk på businessklasse i forskjellige flyselskap. Da fant vi store prisforskjeller. Les testen her.

Senger på økonomiklasse

Men om businessklasse ikke er noe for deg, kan du glede deg over at Lufthansa nå vurderer å innføre sengeplasser på økonomiklasse. Mot en liten ekstraavgift vil du kunne få tilgang til en køyesengplass, i hvert fall på flyselskapets lengste flygninger.

Konseptet er foreløpig bare på idéstadiet, og Lufthansa har ikke bestemt om de kommer til å satse på prosjektet. Se bilde av køyesengene her.

>> BILDER: Business- og førsteklasse.

Se også DinSides videospesial fra businessklasse.