<B>DU BEHØVER IKKE TA MED ALT:</B> Men noen av disse dingsene kan være kjekke å ha med på reise.
DU BEHØVER IKKE TA MED ALT: Men noen av disse dingsene kan være kjekke å ha med på reise.Vis mer

Ryk og reis med stil

Vi skal ikke si at disse dingsene redder ferien, men de kan gjøre den litt morsommere.

Jada, du har tatt med mageregulerende tabletter, og du har tatt på knehøye reisestrømper som skal lette på blodtrykket, men som til gjengjeld får leggene dine til å se ut som et hittil ukjent regnskogdyr når vakta i sikkerhetssjekken på flyplassen blir litt for nærgående.

Likevel finnes det kanskje ting du har glemt, som for eksempel disse ti tingene.

Digicharger Vario Pro

Ryk og reis med stil

Universalladere er ikke noe nytt, men Digicharger Vario Pro kan enda litt mer.
Den kan blant annet lade vanlige AA og AAA-batterier, litium-ion batteripakker, i tillegg til å lade alle dingser som kan lades via USB-porten.

Du kan også bruke den som en ekstra batteripakke, som kobles til mp3-spilleren, digitalkameraet eller mobiltelefonen når du behøver litt nødstrøm.

Pris: rundt 500 kroner

Bose QuietComfort 15 hodetelefoner

Ryk og reis med stilFlystøy overgås bare av støyen fra pressluftbor og kidz som snakker i mobilen på kino hva irritasjonsmoment angår, men det finnes en kur.

Én av kurene er Bose QuietComfor 15-hodetelefonene, som nylig ble testet og gitt strålende karakteristikker av DinSide.

Prisen er riktignok stivere enn en rune kuling på Vestlandet, men støyreduksjonen vil gi deg såpass mye sjelefred at det kan være verdt det.

Pris: 3000 kroner

Nokia N900 altmuligmobil

Ryk og reis med stilDet hersket en liten stund forvirring rundt hvor vidt Nokias lille monster, N900, bare var en tingest du kunne surfe på, eller om du også kunne ringe.

Du kan ringe. Du kan også gjøre en hel haug andre ting, som å, ja, surfe, høre på musikk, se video på den 3.5 tommer store skjermen, ta bilder med det som angivelig er et høykvalitetskamera, navigere med den innebygde A-GPSen, eller skrive meldinger på det utskyvbare fulltastaturet.

DinSide har inne den "mobile computeren" (Nokias ord) idet vi skriver dette, og kommer tilbake med test om kort tid.

Pris: ca. 5000 kroner

Belkin Rockstar hodetelefon-splitter

Ryk og reis med stil

Verdenskriger har holdt lavere konfliktnivå enn de mange kranglene som kan oppstå i baksetet
på en bil fordi barna bare har tilgang til ett par hodetelefoner, og én mp3 eller videospiller.

Denne smarte, lille saken fra Belkin deler alle 3.5mm-utganger så demokratisk at mange amerikanere ville kalt det sosialisme, og der det før bare var én utgang, har du nå tilgang til hele fem minijacksokler.

Koble den i laptopen, så kan fem barn i baksetet se på film samtidig, uten at du mister besinnelsen av å høre intromusikken til Harry Potter enda en gang. Greit, det er ikke lov med fem barn i baksetet, men det blir en annen diskusjon. Her løser vi ett problem av gangen.

Pris: 95 kroner (pluss frakt)

Sanoflex mini-førstehjelpsskrin

Ryk og reis med stilMens vi snakker om konflikter: Førstehjelp er både betegnelsen på den som først klarer hjelpe en gammel dame gjennom sikkerhetskontrollen uten at jernskoene hennes piper, og på den litt mer viktige varianten der det faktisk kan stå om liv og helse.

Hos Clas Ohlson finner du dette minimale førstehjelpsskrinet, som inneholder "plaster, sårvask, sårtørk, vinylhansker, pustemaske og brannskadegel".

Pris: 49 kroner

Samsung NC-10 mini-bærbar

Ryk og reis med stilEn kort periode kunne du ikke åpne en avis, et datablad, et interiørmagasin eller til og med sisteutgaven av "Jakt & Fiske" uten at det sto skrevet noen linjer om netbooks, eller mini-bærbare om du vil.

De små laptopene kommer gjerne med 10 eller 11-tommers skjerm, og utgjør et perfekt reisefølge for de som stadig oppholder seg på trange steder som fly, hotellfoajéer og møterom.

Ifølge godt kvalifiserte medlemmer av DinSide Data-redaksjonen er forskjellen mellom mini-bærbare omtrent like minimal som Ari Behns årsinntekt, men Samsung NC-10 er uansett et fint valg hvis plass er alt og pris også betyr litt.

Du kan lese DinSides test av NC-10 her.

Pris: cirka 3000 kroner

Amazon Kindle ebok-leser

Ryk og reis med stil

Ebokas dager var ifølge en del digitale eksperter talte, men da hadde de ikke regnet med
utviklingsevnen til den amerikanske netthandelsgiganten Amazon.

Bokleseren Kindle har lenge bare vært tilgjengelig for amerikanske lesehester, men i høst lanserte Amazon Kindle også for utenlandske brukere, inkludert nordmenn. Det betyr ikke at du får kjøpt den i Norge, den må fortsatt bestilles via Amazon.com.

Med såkalt elektronisk blekk er lesbarheten svært bra, omtrent like behagelig for øynene som å lese en avis, noe som betyr at den også klarer seg utmerket i sollys. Du binder deg derimot til Amazons ebok-system når du tar den i bruk, men nettbutikken har et utvalg på rundt 200-250.000 bøker per i dag, så du går ikke tom for alternativer med det aller første.

Pris: cirka 2050 kroner (inkludert frakt og moms)

Ryk og reis med stil


Corsair 32GB minnepinne

Minnepinnene er ikke lenger noen teknologisk revolusjon, og vekker like mye oppsikt som rista brød eller dongeribukse på jobb.

Men er du klar over at USB-pinne med hele 32GB nå koster godt under tusenlappen?

Corsair sin variant er i tillegg kledd i gummi (vi vet hva du tenker, men sier det ikke), noe som blant annet gjør at den tåler knall og fall ganske godt.

Pris: 800 kroner (pluss frakt)

Flip Ultra HD

Ryk og reis med stilDet er i prinsippet ikke så vanskelig å lage et videokamera som filmer i HD. Klarer du fylle enten 1368 x 720 eller 1920 x 1080 piksler med bilde, har du laget et høyoppløselig kamera. Gratulerer.

Men optikken kan det være verre med, for ikke å snakke om brikken som behandler lyset utenfra.

Markedet for rimelige HD-videokamera har tatt av i år, og et av de bedre kjøpene du kan gjøre er Flip Ultra HD, som DinSide har anmeldt her. Det er svært hendig hvis du skal på tur, og tar opp helt OK video i 720p.

Vi siterer et poeng fra konklusjonen. "The Flip Ultra HD et lite videokamera som er svært lett å ha med seg på tur, og i testperioden opplevde vi at vi tok det med hver eneste gang vi skulle ut på noe med familien, og det er nettopp dette som er nøkkelargumentet - The Flip Ultra HD er et kamera som får plass i lomma, og som du derfor har med deg, i motsetning til HD-kameraet du kjøpte i fjor høst, som kun blir dratt frem en sjelden gang."

Pris: 2300 kroner

Space Bag kompakt-klesbag

Ryk og reis med stil

Hvis du har sett for mye på TV Shop på nattestid, vet du at dette produktet fort kunne dukket opp på skjermen klokka 03:40 mens du sitter og vrøvler for deg selv med et Grandiosa-stykke i hånda. Det betyr ikke at Space
Bag
nødvendigvis faller fra hverandre etter andre gangs bruk, eller at det er en dum idé.

Den fjerner rett og slett elementet som tar mye mer plass enn du tror i bagasjen: luft. Du kan for eksempel ta skittentøy eller nyinnkjøpte klær fra klessjappene på 5th Avenue, legge dem i Space Bag-posen, lukke igjen glidelåsen, og deretter suge ut lufta fra posen slik at klærne (eller annet tøy) blir liggende vakumforseglet i posen.

Det betyr at du behøver tilgang til en støvsuger, men det fikser nok de fleste hoteller. Tøyet kan ligge i posen i opptil 12 måneder, så selv globetrottere med ambisjoner om verdensomseiling kan finne nytte her.

Pris: cirka 120 kroner pluss frakt fra USA