Ryggsekkbibelen trenger fornyelse

Lonely Planet tilbyr alt fra generelle reiseguider til byguider, reiseatlas, frasehåndbøker, dykke- og snorkleguider, restaurantguider mm.

Publisert
Sist oppdatert
Ryggsekkbibelen trenger fornyelse
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Ryggsekkbibelen trenger fornyelse

Du finner Lonely Planet-bøker til hele verden i til sammen 13 forskjellige serier. Om Afrika har forlaget til sammen rundt 30 titler.

Vi har sett på Lonely Planets reiseguide til Midt-Østen. Denne guiden er vokst ut av Midt-Østen kapittelet i boken West Asia on a shoestring.

Budsjett-tips

Her er et eget avsnitt for hvert sted som omtales i boken, med informasjon om hvordan du kan gjøre oppholdet billigst mulig – og hva billig faktisk er i dette området. Estimert dagsbudsjett. Bra med tips om steder å bo og steder å spise for en billig penge.

Praktiske råd

Overnatting og mat
Boken gir en innføring de vanligste matrettene du vil møte på, samt en side om drikke. Her er også bilder av noen av matrettene. Råd og tips om steder å bo og steder å spise – både for deg som reiser på budsjett og deg som har litt mer penger å rutte med.

Kommunikasjoner
Her er informasjon både om hvordan du kommer deg til Midt-Østen, og hvordan du kan bevege deg rundt i regionen. Rådene om reise fra og til regionen er selvsagt ikke spesielt innrettet mot oss nordboere, men du kan likevel få nyttige hint om for eksempel hvordan du lettest kommer deg inn i regionen over land. Generell informasjon om reise innen regionen, samt mer spesifikk informasjon under de enkelte stedene omtalt. Rimelig grundig, med informasjon om priser.

Annet
Informasjon om offentlige helligdager og spesielle begivenheter. Nyttige adresser, som til turistkontorer og steder med internettilgang. Adresser til ambassader og konsulater – som ikke er veldig verdifullt for norske reisende, ettersom norske ambassader og konsulater ikke er oppført.

Innføring i arabisk alfabet og tall – samt en ordliste med de mest nødvendige fraser og gloser på språkene som snakkes i regionen. Også oversikter og informasjon om de største severdighetene.

Historie og kultur

Boken gir en rimelig inngående innføring i regionens historie. Her er også informasjon om geografi og klima, flora og fauna, styresett og politikk, folkegrupper, kunst, musikk, religion, kleskoder med mer.

Brukervennlighet

Greit å finne de forskjellige regionene som omtales i boken, via svarte markeringer og tittelhoder i margen. Ellers rimelig tettpakket med svart tekst, som krever en del av deg som leser for å finne fram.

Bilder og kart

Regionkart og bykart, med henvisning til omtalte steder – som gjør det lettere å finne fram. Her en til sammen 14 sider med fargebilder, av en bok på 888 sider – samt noen sort-hvitt bilder. Ikke veldig mye å bli fristet av.

Konklusjon

Grundig bok, med masse informasjon om alt fra kultur og historie til rimelige spise- og overnattingssteder og dyrere hoteller. Hovedvekten er på budsjettreiseren, selv om du altså også finner informasjon for den med større krav til komfort. Nyttige adresser. Uten tvil en god reisekamerat hva gjelder nødvendig informasjon, men det er en grå bok som ikke er i toppsjiktet hva gjelder navigering. Her er heller ikke mye nytenkning; boken er som bøkene har vært i årevis.

Fakta

Utgitt: 2000
Språk: Engelsk
Vekt/sider: 586 gram/888 sider
Pris: 275 kroner
Forlag: Lonely Planet

Lonely Planets bøker varierer veldig i pris, med tykkelsen på boka og reisemålets popularitet.

Priser fra Tanum på Karl Johan. Prisene kan variere på utenlandske bøker.

  • Tilbake til forrige vurdering

  • Videre til neste vurdering

  • Tilbake til hovedartikkelen
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer