Rygge har åpnet

14. februar var det offisiell åpning av Moss Lufthavn Rygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært flytrafikk på Rygge siden 17. oktober 2007, men kun i liten skala med ett charterfly i uka.

14. februar starter Norwegian ruteflyvninger fra østfoldflyplassen, og det markeres med snorklipp og taler av blant annet samferdselsminister Liv Signe Navarsete, Olav Thon fra Olav Thon Gruppen og Bjørn Kjos fra Norwegian.

Bildespesial: Rygge klar for avgang

Åpningstider

Det har vært mye bråk rundt åpningstidene til Rygge. I første omgang fikk flyplassen konsesjon til å ha åpent fra kl. 7 til 23, men etter klage har de altså fått løyve til å utvide åpningstidene fra 06.30 til 23.30. Dette er viktig for flyselskapene, for å kunne drive effektivt og ha morgenflyvninger fra flyplassen.


Destinasjoner

Norwegians første fly går til Budapest, og i løpet av våren skal flyselskapet ha 16 ruter oppe og gå fra Rygge:

Alicante
Antalya
Aten
Barcelona
Beograd
Bergen
Budapest
Istanbul
London-Stansted
Malaga
Palanga
Pristina
Sarajevo
Szczecin
Valencia
Warszawa

I mars starter Widerøe direkteflyvninger mellom Rygge og København.

I tillegg går det charterflyvninger fra Rygge til Gran Canaria, Antalya, Tenerife, Chania, Mallorca og Heraklion (Kreta). Charterselskapene som har flyvninger herfra, er Ving, Star Tour, Apollo og Tyrkiareiser.

Les også: Avstander til Rygge fra 11 norske byer

Til og fra Rygge

Du kan komme deg til og fra Rygge kollektivt med buss, tog, båt eller taxi, eller med egen bil. Det jobbes med å bygge ut transporttilbudet, men noe er allerede klart:

  • Rygge-Ekspressen tar deg fra Oslo Bussterminal til flyplassen på 65 minutter, og koster 120 kroner for voksne én vei. Den har to stopp underveis. TIMEkspressen busser fra Oslo, Sarpsborg og Strömstad til lufthavnen. Minibuss 24-7 kjører fra Mysen, Askim, Skiptvet og Våler til alle avganger, og med retur fra alle ankomster. Avreiseturer må forhåndsbestilles.

  • NSB: Tog fra Oslo S. til Rygge tar 50 minutter, og koster 126 kroner. Det går gratis shuttlebuss fra Rygge stasjon til flyplassen. Den tar 6 minutter. NSB forbinder mange Akershus- og Østfoldbyer med flyplassen, og jobber med økte frekvenser på togsystemet til Rygge.

  • Fergen Horten-Moss forbinder Rygge med Vestfold.

  • Egen bil. Parkering i parkeringshus direkte forbundet med terminalen.
  • På nett: Moss Lufthavn Rygge

    Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.