Ryanair vil innføre betalingstoalett innen to år, hevder sjefen for selskapet.
Ryanair vil innføre betalingstoalett innen to år, hevder sjefen for selskapet.Vis mer

Ryanairsjefen bekrefter planene om betalingstoaletter

- Hva i helvete skal vi med tre toaletter? Fjerner vi to, har vi plass til seks ekstra seter.

I februar kom nyheten om at Ryanair vurderer å innføre betalingstoaletter ombord på flyene sine. Det skulle koste rundt en tier å gjøre sitt fornødne oppe i lufta.

Mange spekulerte i at dette bare var tull, og nok et stunt fra lavprisselskapet side for å få omtale i media. Men nå går ryanairsjef Michael O'Leary ut og bekrefter at selskapet har planer om å innføre betalingstoaletter, skriver Guardian.co.uk.

Etter sigende vil selskapet innføre dette innen de to nærmeste årene.

Betalingstoalett er et i en rekke forslag om måter Ryanair kan dra inn penger. De har allerede bestemt seg for å fjerne innsjekkingsskrankene, og forbyr barn under 16 år å fly alene fra 1. oktober - fordi de sparer penger på assistansepersonell.

- Vi er helt seriøse. Gjennomsnittlig flytid for våre ruter rundt i Europa er én time. Hva i helvete skal vi med tre toaletter ombord? Hvis vi fjerner to av dem, får vi plass til seks seter til på et 737-fly. Folk vil løpe på toalettet før de går ombord, sa han til Guardian.

Da han ble spurt om han ville vært interessert i å kreve fem pund, rund 50 kroner, for et toalettbesøk for å kunne bli kvitt toalettene helt, svarte han:

- Hvis noen var villig til å betale fem pund for å gå på toalettet, ville jeg båret dem dit selv, og til og med tørket dem i baken.

Ryanair har så langt vært et selskap i vekst, men rapporterte for første gang at selskapet forventer et tap på 108,4 millioner euro (cirka 967 millioner kroner) i år. Hovedgrunnen er de økte drivstoffkostnadene, på grunn av høyere oljepriser.

Det er ingen hemmelighet at alle ekstraavgiftene genererer mye inntekter til selskapet. I år vil de stå for inntekter på 598 millioner euro, cirka 5,36 milliarder kroner. Det er en økning på 23 prosent i forhold til året før.