Foto: Wikipedia
Foto: WikipediaVis mer

Ryanairs betalingstoalett blir realitet

Flyselskapet må bare få teknologien på plass.

Forrige uke skrev vi om Ryanairs planer om å kreve betalt når passasjerene bruker flytoalettet. "Aprilsnarr", "Dette må være en dårlig spøk". Slike meldinger tikket inn i debattforumet.

Men dette er absolutt ingen spøk.

Ryanairsjef Michael O'Leary har uttalt til Guardian.co.uk at det bare er et spørsmål om å få teknikken på plass før selskapet vil kreve ett pund per toalettbesøk.

Kredittkortautomat

Flyselskapet vil nemlig installere kredittkortbetaling i toalettdørene, for det lar seg ikke gjøre med myntautomat.

- Vi har bedt Boeing sjekke ut løsninger der du trekker kredittkortet ditt i en automat i døren før du går på toalettet. De undersøker saken nå, sa O'leary til Guardian.co.uk.

O'Leary sa at selskapet vil kunne tjene rundt 150 millioner kroner i året ekstra når de begynner å kreve rundt ti kroner for toalettbesøk. Han bedyrer at disse ekstrainntektene vil gjøre at selve flybilletten blir billigere.

- Unødvendige toalettbesøk

- Folk har sagt at vi ikke mener alvor. Men vi mener alvor. Hvis man tenker seg litt om, skjønner man at dette vil redusere forferdelig mange av de helt unødvendige toalettbesøkene som irriterer så mange av passasjerene ombord.

- Vår gjennomsnittlige flytid er en time. De fleste går på toalettet før de går ombord, eller holder seg til de har landet. Det er bare de som absolutt MÅ gå på toalettet, som blir berørt av denne avgiften, sa O'Leary.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han avviser all kritikk, og mener ideen er innovativ, akkurat som ideen om å ta betalt for drikken ombord.