Ryanair

Minimalistisk for deg som vet hva du skal ha.

Minimalistiske og lettfattelige sider gir Ryanair store pluss.
Minimalistiske og lettfattelige sider gir Ryanair store pluss. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Ryanair

Ryanair havner i en litt annen klasse enn de andre utenlandske selskapene i testen. Begrenset rutenett og lavprisprofil gir sider som vanskelig kan sammenlignes med de øvrige. Likevel nøler vi ikke med å si at her er det noe å lære for selskapets storebrødre.

Tilbyr: Engelsk eller svensk er nok språket de fleste nordmenn vil velge. Lettfattelige rutekart viser hvor du kan reise fra og til, og du kan søke på tidtabeller for alle rutene. Her bestiller du også online. Du kan også få nyhetsbrev per e-post, riktignok på engelsk. I tillegg finner du korte artikler med praktisk reiseinformasjon om de forskjellige reisemålene. Vil du spørre om noe, er telefonen eneste alternativ - i alle fall det eneste vi greide å spore opp.

Onlinebooking: Bookingsystemet er Ryanairs eget. Her får du kjapt svar, og det er lett å søke seg frem til billige billetter. Du registrerer deg ikke før du skal bestille. Da kan du velge mellom "sikker" modus med SSL-teknologi, og "usikker" modus som gjør det mulig å bestille fra systemer som ikke er kompatible med SSL. Før du bestiller får du også informasjon om restriksjoner knyttet til billetten, og de skatter som gjelder.

Funksjonalitet: Sidene er oversiktlige og lettnavigerte. Her finner vi fort frem til svarene på det vi lurer på. Litt langt inn for å finne telefonnumre til bestillingssenter riktignok, men ikke verre enn at det passerer. Vi savner muligheten til å ta kontakt via e-post.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Terningkast: 5. Nesten maksimal presentasjon av et minimalistisk selskaps tilbud. Manglende kontaktmuligheter online trekker ned.

Nettadresse: http://www.ryanair.com/