Ryanairsjef Michael O'Leary vil at du skal betale for å bruke do ombord. Foto: Per Ervland
Ryanairsjef Michael O'Leary vil at du skal betale for å bruke do ombord. Foto: Per ErvlandVis mer

Ryanair vil ta betalt for toalettbesøk

Jobber med å installere mynttoaletter på 168 fly.

Mynttoalett på flyet

Er det en god idé? (Avsluttet)
Kan ikke vente annet av Ryanair...(54%)
Nei, dette er tullete og håpløst(32%)
Ja, hvorfor ikke - gå på do før flyturen(14%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


For en stund siden kom nyheten om at Ryanair ønsket å kreve betaling fra passasjerer som bruker flytoalettene. Nå bekrefter selskapet at de jobber med å få installert slike på sine 168 Boeing-fly, skriver Daily Mail.

Flyselskapet ønsker å bare ha ett toalett i hvert fly, og dermed få plass til flere passasjerer ombord (opptil seks passasjerer fler, så makskapasitet blir 189). Det vil koste enten ett pund eller en euro for å bruke toalettet, skriver den britiske avisen. Dette tilsvarer 8-9 kroner.

- Ved å ta betalt for bruk av toalettene ombord håper vi å endre passasjerenes adferd, slik at de går på toalettet før flyturen, sa pressetalsmann Stephen McNamara til Daily Mail.

Sparer drivstoff

Det høres rart ut, men flyselskapene vil tjene på at passasjerer går på toalettet før de går ombord. Jo mer vekt, jo større drivstoffkostnader. Vi har tidligere skrevet om det japanske flyselskapet All Nippon Airways oppfordrer sine passasjerer til å gå på do før takeoff, for å redusere co2-utslipp.

Nyheten om toalettavgiften kommer samtidig som nyheten om at Ryanair vil ta seg ekstra betalt for innsjekket bagasje i juli og august.