Ryanair vil nekte mindreårige

Fra 1. oktober kan barn under 16 ikke reise alene med Ryanair.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryanair gjør om på mange av sine regler for reisende fra 1. oktober. En av disse endringene vil berøre barn som reiser alene. Er de under 16 år, kan de ikke fly med Ryanair uten følge.

En av begrunnelsene selskapet oppgir, er at det er en viss risiko knyttet til å la barn reise alene. Det skriver Aftenposten.no.

Men det kan neppe være tvil om at det også er kostnader forbundet ved alenereisende barn. Det er både tidkrevende og ressurskrevende for et flyselskap å følge opp barn på tur uten voksne.

Les også: Kutter innsjekking, lover billigere billetter

Bekrefter ren nettsjekk-inn

Det er ikke bare barn under 16 som ikke lenger kan regne med å få fly Ryanair uten assistanse. De som av en eller annen grunn ikke har tilgang til internett, vil også få problemer etter 1. oktober. Det skriver den britiske nettjenesten Which.co.uk. Da innføres nemlig en ren online-innsjekking.

Ryanair argumenterer for løsningen ved at køene vil reduseres. Dessuten sier de at bare en av fire passasjerer sjekker inn bagasje i dag. Dermed mener de det er unødvendig å ha innsjekkingsskranker på flyplassene. Selskapets kritikere hevder at dette er nok et tiltak i rekken av redusert service overfor kundene, skriver Which.co.uk.

Les også: Nå skal flybillettene strippes

Oppstart allerede denne måneden

Systemet vil innføres trinnvis allerede fra denne måneden. Fra 19. mars må passasjerer som vil sjekke inn på flyplassen betale et gebyr på 10 pund. Fra 1. mai vil passasjerer som ønsker å sjekke inn på flyplassen betale et gebyr på 20 pund.

Les også: Tar 285 kroner for taxfree-poser og Betalingstoalett på fly blir en realitet