<b>FLYVERTINNER SOM CO-PILOTER:</b> Ryanair-sjefen vil ha kun én pilot ombord, og heller trene flyvertinnene til å lande flyet. Foto: Ryanair-kalenderen 2008
FLYVERTINNER SOM CO-PILOTER: Ryanair-sjefen vil ha kun én pilot ombord, og heller trene flyvertinnene til å lande flyet. Foto: Ryanair-kalenderen 2008Vis mer

Ryanair vil ha flyvertinnene bak spakene

- Hvorfor har alle fly to piloter, du trenger strengt tatt kun én, sier Ryanair-sjefen Michael O'Leary.

Ryanair-sjefen Michael O'Leary er vel ikke akkurat ukjent med å hisse på seg opinionen med sine mange kontroversielle utspill om hvordan kutte kostnader og avgiftslegge ulike deler av flyreisen. Noe av det siste han har foreslått, er ståplasser på flyet, og å avgiftsbelegge flytoalettene. Nå jobbes det faktisk med å installere myntautomater i 168 fly.

Det siste utspillet til Ryanair-sjefen må imidlertid sies å være i særklasse, og han har da også greid å terge på seg en god del piloter som stempler ideen som en dum fantasi som setter sikkerheten på spill.

Les også: Nei, hun er ikke slaven din. Flyansatte er der ikke først og fremst for å gi deg service.

- Trenger kun én pilot

Det var i forbindelse med et intervju med magasinet Bloomberg BusinessWeek at O'Leary kom med det (halsbrekkende) forslaget om å dumpe co-piloten til fordel for flyvertinnene.

Din mening

Er det unødvendig med to piloter på flyene? Trenger vi kun én? Hva synes du om Ryanair-sjefens forslag om kun én pilot? (Avsluttet)
Dette er vås som vanlig fra O'Leary(45%) 723
Det er uansvarlig med kun én pilot(40%) 648
Det er en god idé med kun én pilot(13%) 205
Ingen mening(2%) 37
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Hvorfor har alle fly to piloter? Du trenger da virkelig kun én pilot, la den fordømte computeren fly flyet, sier O'Leary til Bloomberg BusinessWeek.

Se også kalenderen Girls of Ryanair som skapte opstuss i 2007.

- Hva skjer dersom piloten får et hjerteanfall? Et medlem av kabinbesetningen ombord alle Ryanair-fly vil være trenet til å kunne lande flyet. Dersom piloten får en nødsituasjon, ringer han med klokken og kaller henne inn. Hun kan ta over, sier Ryanair-sjefen til Bloomberg BusinessWeek.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva synes du om forslaget? Si din mening i debattforumet nedenfor og gi din stemme i avstemmingen til høyre.