Ryanair vil fjerne toaletter

Passasjerene bør gå på do før eller etter flyreisen, mener Michael O’Leary.

Michael O’Leary gjør alt han kan for at det skal bli billigere å reise med Ryanair.  Foto: Per Ervland
Michael O’Leary gjør alt han kan for at det skal bli billigere å reise med Ryanair. Foto: Per ErvlandVis mer

Et av de siste elleville utspillene fra Ryanair-sjef Michael O’Leary, er at lavpris-selskapet ønsker å fjerne toaletter på flyet for å få plass til seks ekstra seter.

– Men hva om du plutselig blir dårlig om bord et Ryanair-fly?

– Aldri på et Ryanair-fly, utbryter O’Leary på pressekonferansen.

Ryanair vil ta betalt for toalettbesøk

Vil dele ut bind

Tanken er at det fortsatt vil være et toalett om bord, men O’Leary ser likevel ikke på det som et problem dersom flere passasjerer må på do samtidig.

«Gå på do før eller etter flyreisen.Ryanair-sjef Michael O'Leary»


I verste fall kan passasjerene benytte seg av spyposer eller at betjeningen deler ut inkontinensbind, mener han.

– Gå på do før eller etter flyreisen. Det blir ikke krise selv om vi har to færre toaletter. Grunnen til at vi har flere toalett på flyet nå er på grunn av flyets design, forklarer Ryanair-sjefen.

Mer bråk for Ryanair

En dotur vil koste

Om det i det hele tatt vil bli noe av, vil tiden vise. Det kan nemlig bli problematisk å fjerne flytoalettene med tanke på flysikkerhet, ifølge O’Leary.

Han legger ikke skjul på at flyselskapet ønsker å fjerne toalettene for å spare enda flere kroner. Eventuelt tenker de på å ta betalt for å gå på do om bord i flyet, for å få færre til å bruke dem.

– Vi ser alltid etter en måte å endre passasjerenes vaner på for å få prisen litt ned, påpeker han, og mener de har gjort stor suksess med å endre passasjerenes bagasjevaner.

I løpet av de siste årene hevder nemlig flyselskapet å ha redusert bagasjemengden kraftig. Tidligere hadde 80 prosent av passasjerene innsjekket bagasje - nå har kun 25 prosent med kofferter til innsjekk.

På pressekonferansen tirsdag annonserte Ryanair at det vil komme to nye ruter fra Oslo (Rygge) til de greske feriedestinasjonene Kos og Thessaloniki. Det vil også bli høyere frekvens på rutene til Krakow, Malaga, Riga og Tallinn i sommer.