Hvorfor skal du ikke ta vare på bagasjen selv, som du gjør når du kjører tog eller buss, sier Ryanair.             Foto: David Ruiz
Hvorfor skal du ikke ta vare på bagasjen selv, som du gjør når du kjører tog eller buss, sier Ryanair. Foto: David RuizVis mer

Ryanair vil be deg lempe bagasjen om bord selv

Fordi det sparer selskapet for penger, selvsagt.

Ledelsen i Ryanair vrir hjernene sine for å finne ut hvordan de skal kutte kostnader. Det ferskeste forslaget er at passasjerene selv lemper bagasjen sin ombord i flyet, skriver Timesonline.co.uk.

Nyheten om dette kommer samtidig som det irske lavprisselskapet avviser at de vil innføre ekstraavgifter for overvektige. For noen uker siden annonserte de at de vurderte nettopp dette. DinSides lesere debatterte temaet flittig.

Kutter fettavgiften

Flyselskapet har nå bestemt seg for ikke å innføre en slik fleskeavgift, da de anser det som umulig å klare å kreve inn denne avgiften uten at det forsinker innsjekkingen og flyselskapets strikte 25-minutters turnaround-timeplan.

Bær bagasjen ombord selv

Det nye spareforslaget er altså at du som passasjer skal bære bagasjen din om bord i flyet selv. Ryanairsjef Michael O’Leary fortalte The Sunday Times at han ønsker å redusere bagasjehåndtering til et minimum. Derfor prater han nå med flyplassene om muligheten for at passasjerene selv skal ta med seg bagasjen sin ut til flyet, og lempe den inn i bagasjerommet.

Bær bagasjen ombord selv

Hva synes du om Ryanairs forslag? (Avsluttet)
Tullete, det blir helt kaos hvis alle passasjerer skal drasse bagasjen rundt på flyplassen(68%)
Interessant, men tror ikke det lar seg gjøre i praksis(18%)
Et godt forslag, særlig hvis det gjør billettene billigere(13%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Du gjør det på toget og på bussen, så hvorfor ikke på flyet? Det vil også sette en stopper for bagasjeklager, fordi passasjeren selv er ansvarlig for sine kofferter, sa han.

Så gjenstår det bare å se om dette forslaget blir satt ut i livet, eller om det bare blir med ideen - og presseomtalen.