Ryanair tviholder på reglene

Har du glemt å printe ut boardingkortet? Synd for deg.

Ryanair-sjef Michael O’Leary nekter å endre reglene til tross for at en spansk dommer mener at de er et overgrep mot de reisende. Foto: Per Ervland
Ryanair-sjef Michael O’Leary nekter å endre reglene til tross for at en spansk dommer mener at de er et overgrep mot de reisende. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et par uker siden skrev DinSide at Ryanair trolig ikke kan fortsette med å tvinge passasjerer til å printe ut boardingpapirene før de er på flyplassen.

En rettsinstans i Barcelona slo nylig fast at det er Ryanairs plikt å gi ut boardingpapirene, og at det ikke er passasjerenes ansvar, men det er sjefen helt uenig i.

I forbindelse med en pressekonferanse fortalte Michael O’Leary at flyselskapet ikke har planer om å endre disse reglene, til tross for at den spanske retten mener at Ryanairs politikk er et overgrep mot de reisende.

Tiss i buksa og skyld på Ryanair

– Det er våre regler

Så langt har Ryanair krevd 40 euro, altså 313 norske kroner, i gebyr av reisende som mangler boardingpapirene. Dersom passasjerene møter opp på flyplassen uten boardingkort, får vedkommende verken komme forbi sikkerhetskontrollen, gaten eller gå ombord i flyet.

– Dette er våre regler og ingen dommer kan si at det er urettferdig. Passasjerene blir fortalt dette når de betaler billetten og de signerer på at de er enig. Bare fordi en rar dommer ikke forstår vår kontrakt, endrer vi ikke våre regler, sier O'Leary til DinSide.

Se en oversikt over alle Ryanairs avgifter her

Mindre en enn prosent glemmer

Han mener at de aller fleste av Ryanairs passasjerer er klar over at de må printe ut boardingkortet før de er på flyplassen, og at det er svært få som glemmer det.

– Det skjer med mindre enn en prosent av de reisende. De som har glemt det en gang, vil aldri mer gjøre det igjen, forklarer O'Leary.

Ryanair-sjefen nekter ikke for at han høres ut som en streng ungdomsskolelærer når han sier det, og fortsetter i samme, kjente stil;

– Hvis du ikke liker reglene våre, ikke fly med Ryanair.