Ryanair tar betalt for ombord-magasin

Ryanairs inflight-magasin koster penger dersom du ønsker å lese det på iPhone eller iPad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste flyselskapene har såkalte inflight-blader - eller ombord-magasiner - i stollommene på flyet. Noen flyselskaper har også tatt dette hakket videre og tilbyr disse bladene for lesing på iPhone, iPad eller liknende - eksempelvis British Airways, Flybe og Ryanair.

Men selv om Ryanairs magasin Let's Go ifølge AppStore er gratis, så er det egentlig ikke gratis.

Det som er gratis, er kun en app som du kan laste ned for å få muligheten til å laste ned bladene - og selve bladene, se: De koster det penger å laste ned.

– Hvorfor er det ikke gratis å lese bladet på iPhone eller iPad?

– Blad-appen er drevet eksternt av Ink Publishing som du finner informasjon om her, svarer Robin Kiely, kommunikasjonssjef på Ryanairs hovedkontor, og henviser til bestillingssiden på AppStore.

Her kan du finne alt vi har skrevet om Ryanair

– Ryanair lager sine egne regler igjen

Tilbakemeldingene om at "gratisbladet" egentlig ikke er gratis - men koster penger - lar ikke vente på seg:

«Må man betale? Dette er et gratis inflight-blad som du må betale for dersom du ønsker privilegiet å lese det på telefonen din? App-en er nytteløs uten å betale for hver utgave. Søren og! Det synes som om Ryanair lager sine egne regler enda en gang,» skriver en som kaller seg squiglyzigly på AppStore.

«Ikke gratis! Appen for å kjøpe bladet er gratis. Bladet som markedsfører deres egne produkter og annonser koster £0,69. Kanskje du får et gratis skrapelodd i tillegg til bladet ... åh, vent - det er Ryanair,» skriver Clarke Tate i et innlegg på AppStore.

Hva synes du om at Ryanair tar betalt for at du skal kunne lese flymagasinet på telefonen din eller på nettbrett, i stedet for på papir? Skriv din mening i debatten nedenfor.

Dette koster det

Dersom du søker etter inflight magazine på AppStore eller Android Markets, får du opp flere aktører som har lagt sine ombord-magasiner tilgjengelige i leseformat for smarttelefoner og nettbrett.

I AppStore markedsføres Ryanairs app som Free - eller altså gratis på godt norsk. Når vi laster ned applikasjonen, får vi kun nok en applikasjon som legger seg inn i biblioteket på telefonen. Dersom vi vil lese Ryanair-bladene, koster det syv kroner per utgave eller 49 kroner for ett års abonnement.

Du må godkjenne kjøp i applikasjoner i innstillingene på telefonen din for å kunne laste ned bladene. Du har kanskje sperret for In App purchases dersom du har barn som benytter telefonen din.