Ryanair nye regler som forbyr taxfree-pose trådde i kraft 1. januar. Foto: Patrick Nijhuis
Ryanair nye regler som forbyr taxfree-pose trådde i kraft 1. januar. Foto: Patrick NijhuisVis mer

Ryanair tar 285 kr for taxfree-poser

Dersom du ikke får stappet posen inn i håndbagasjen, må du betale ekstra.

Ryanair sier selv at den nye regelen har blitt innført for å "sikre rettferdighet for alle passasjerene", skriver Telegraph.co.uk.

Det er fortsatt gratis å ta med håndbagasje ombord, men ikke en ekstra taxfree-pose, dersom denne ikke får plass i håndbagasjen.

Får den ikke det, krever Ryanair 28.50 pund (cirka 285 kroner) av passasjerene.

Det samme gjelder alle andre gjenstander som ikke får plass i håndbagasjen.

Les også: Tjener 6,5 milliarder på ekstrakostnader

Skal kunne lukkes

Det hjelper ikke bare å dytte ting i håndbagasjen, heller. Den må kunne lukkes skikkelig. Håndbagasjen kan fremdeles ikke veie mer enn maks ti kilo, og være større enn 55cm x 40cm x 20cm.

Ryanairs besetning kontrollerer alle passasjerene ved boardingen. Dersom noen har mer enn et kolli i håndbagasje, får de valget mellom å la taxfree-posen bli igjen på flyplassen, eller sjekke ikk håndbagasjen - til en pris av 285 kroner.

En talsperson hos Ryanair fortalte Telegraph.co.uk at siden den nye regelen ble innførst 1. januar, er det bare et par personer som har blitt bedt om å la taxfree-posen bli igjen.

- Vi løper ikke rundt og er nazier på denne kontrollen, sa Michael O'Leary, Ryanairs sjef.

- Vi gjør det fordi folk med ekstra håndbagasje sinker ombordstigningen. Jeg har selv blitt utsatt for dette i mitt eget flyselskap, da jeg kom til ombordstigningen med både en dresspose og en laptopveske.

Artikkelen fortsetter under annonsen