Ryanair setter opp prisene - igjen

Enda dyrere å ha med ikke-planlagt bagasje.

<b>DYRERE å HA MED BAGASJE:</b> Vær obs på at det er dyrere å ha med bagasje når du flyr med Ryanair i disse dager. Foto: Wikimedia Commons
DYRERE å HA MED BAGASJE: Vær obs på at det er dyrere å ha med bagasje når du flyr med Ryanair i disse dager. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du vet det nærmer seg sommer når Ryanair setter opp bagasjeavgiften. Og prisøkningen har faktisk skjedd allerede.

Høysesongen til Ryanair begynte nemlig 1. juni og varer til 30. september.

Det betyr at hvis du flyr med selskapet mellom nå og september, vil du bli belastet opp til 750 norske kroner (80 pund) ekstra, per kolli for en tur/retur-reise. Prisen avhenger av hva kofferten din veier og hvor du skal til, ifølge Daily Mail

Betaler du i forveien på nettsiden blir det litt billigere, men prisen her er også 10 pund høyere enn hva det var i fjor sommer. Det koster også 20 pund mer enn hva det pleier å gjøre ellers i året.

Se alle bagasjereglene til Ryanair her

Her ser du prisene sammenlignet med tidligere år:

 • Hvis bagasjen din er lettere enn 15 kilo, må du betale 25 pund ekstra hver vei*
  Førpris 2010: 15 pund
 • Førpris 2011: 20 pund
 • Hvis bagasjen din veier mellom 15 og 20 kilo, må du betale 35 pund ekstra hver vei*
  Førpris 2010: 25 pund
 • Førpris 2011: 30 pund

  *Prisene varierer etter hvor du reiser.

  Les også: Forbudt å ta ekstra betalt for taxfree-varer

  Dyrt å være impulsiv

  Og ja, selvfølgelig får du «straffegebyr» dersom du tar med deg ikke-planlagt bagasje på flyplassen. Ryanair tar nemlig mellom 200 pund til 260 pund per kolli for en returreise. Det tilsvarer 1.880 til 2.445 norske kroner.

  Betaler du for bagasje på 15 kilo i forveien, ligger prisen på mellom 50 og 60 pund for tur/retur. Hvis du glemmer dette og tar med en 15-kilos bagasje på flyplassen, koster det mellom 200 og 240 pund.

  For forhåndsbetalt 20-kilos bagasje koster det mellom 70 og 80 pund for tur/retur, og gjøres dette manuelt på flyplassen, koster det mellom 210 og 260 pund.

  >>> Se hvorfor Ryanairs passasjerer nekter å sitte ved nødutgangen

  Vil at du skal reise uten bagasje

  Ryanair har aldri lagt skjul på at de ønsker passasjerer som reiser lett, i motsetning til British Airways, som tillater 46 kilo i håndbagasjen.

  – Nei, vi vil ikke at du skal reise med bagasje. Håndbagasje er det ideelle, har Stephen Mcnamara, Ryanairs kommunikasjonsdirektør, tidligere uttalt til DinSide.

  Men selv det å ta med seg håndbagasje kan være lettere sagt enn gjort.

  Flyselskapet tillater håndbagasje som måler maks 55 x 40 x 20 centimeter, og som veier maks 10 kilo. Det er ikke vanskelig å forholde seg til vekten, men målene kan være verre. Og du får heller ikke lov til å ha en PC-veske eller håndveske i tillegg.

  Og hva skjer dersom kabinbagasjen din er for stor? Du vil selvfølgelig få en klekkelig bot. 35 euro, eller cirka 275 kroner, koster det deg dersom håndbagasjen er for stor til at du får den med inn i flykabinen. Dersom du nekter å betale, vil Ryanair nekte deg å gå ombord.