Ryanair: Piloter kan få sparken

Ryanair truer med å sparke piloter etter en serie farlige hendelser.

Ryanair truer med å sparke piloter etter en rekke hendelser med farlig manøvrering. Flyselskapet har blitt etterforsket på grunn av tre nestenulykker i fjor. Disse tilfellene har alle ført til avbrutt landing på grunn av at flyene har kommet inn med for stor fart eller i feil høyde.

Ryanairs sjef Michael O'Leary skal i etterkant av disse hendelsene ha utstedt et memo til alle pilotene, der det slås fast at en slik nestenulykke vil føre til degradering, og at en andre hendelse vil medføre oppsigelse, skriver Telegraph.co.uk.

Like over hustakene

Den ferskeste av hendelsene foregikk på en flygning mellom Stanstead til Cork i juni i fjor. Flyet med 134 passasjerer om bord kom inn for landing like over hustakene, med påfølgende utløsning av alarm i cocpit, og mange klager fra bekymrede innbyggere i Cork. Telegraph.co.uk. skriver at Ryanair opererer med kun 25 minutter fra landing til flyet igjen skal være klart for neste avgang, noe som har utløst klager fra fagforeninger som sier at piloter under press er mer tilbøyelige til å gjøre feil.

DinSide følger Ryanair