Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Ryanair øker bagasjeavgiften

Den økte avgiften skal ramme sommerturistene.

Dersom du skal fly med Ryanair i juli og august, må du belage deg på å betale ekstra mye dersom du vil sjekke inn bagasje. Ryanair øker bagasjeavgiften fra 15 til 20 pund per vei, noe som betyr at du må ut med nesten 400 kroner for å ta med insjekket bagasje hvis du skal fly tur/retur.

Ekstraavgiften blir lagt til på alle bestillinger for flyturer i juli og august fra og med torsdag 8. april.

- Vi vil gi passasjerene insentiver til å fly med lite bagasje i sommer, sa en talsmann for Ryanair til Telegraph.co.uk.

Ryanair tillater ikke at innsjekket bagasje veier mer enn 15 kg. Vil du sjekke inn enda et kolli på 15 kg, koster det 35 pund. Håndbagasjen kan veie opptil 10 kg.

Se oversikt over alle Ryanairs avgifter her.

Pakk smart

Skal du ut og fly med Ryanair i sommer, lønner det seg altså å pakke smart, så du slipper å betale for innsjekket bagasje. Skal familien på tur bør dere pakke slik at ikke alle fire trenger å sjekke inn bagasjen.

Det som veier tyngst i kofferten er som regel toalettsaker og sko. Pakk med reisestørrelser i sjampo og kremer, eller sats på å kjøpe slikt på destinasjonen. Tenk gjennom hvor mange sko du egentlig trenger i sommerferien. Kanskje det holder med et par flipflops, noen penere sandaler/sko og et par gåsko?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tips til håndbagasjepakking

  • Bruk en trillebag/sekk/bag som veier minst mulig i seg selv.
  • Pakk toalettsakene i små beholdere (de kan maks romme 1 dl og du kan maks ha tilsammen 1 liter væske med, altså ti slike 1 dl-beholdere).
  • Pakk kun det mest nødvendige. Sjampo, balsam og tannkrem er sannsynligvis billigere å kjøpe på feriestedet enn i Norge, uansett. Solkrem kjøper du i taxfree eller på destinasjonen.
  • Sikker på at du trenger hårføner? Sjekk om overnattingsstedet har en. Hvis du må ta med, kjøp en liten reisehårføner. Samme gjelder barbermaskin. Klarer du deg med en vanlig høvel? Kjøp en enkel en på destinasjonen (Du vil antagelig bli fratatt barberhøvel i sikkerhetskontrollen).
  • Dropp strandhåndkleet, og kjøp heller en sarong på destinasjonen. Må du ha med eget håndkle, velg et lite i mikrofiber som tørker fort og tar liten plass.

  • Legg frem alle klærne du tror du trenger og prøv å pakke med bare halvparten. Pass på at klærne du pakker passer sammen i antrekk (ting som ikke passer med i hvert fall to andre plagg bør droppes).
  • Ta med en liten plastpose med vaskemiddel, så kan du skylle opp klær etterhvert.
  • Spar plass ved å legge klærne mest mulig flatt og med minst mulig sammenbretting. Fyll sko med sokker og undertøy (pakket inn i små plastposer). Alternativt kan du kjøpe en vakumpakker, en pose du pakker klærne i og deretter bruker støvsugeren til å komprimere (litt vrient til hjemreisen, hvor du evt. må be om å få låne hotellets støvsuger).
  • Utnytt plassen i sidelommer.
Flere pakketips i denne saken: Pakk smart til turen