Foto: Ryanair
Foto: RyanairVis mer

Ryanair med ståplasser om bord

Lavprisselskapet ser for seg at det kommer innen to år.

Jo flere passasjerer som kan skvises inn i flykabinen, jo bedre lønnsomhet for flyselskapene. Derfor har Ryanair nå bestemt seg for å installere ståplasser om bord på flyene som trafikkerer ruter på under en time.

Ståplassene vil plasseres bakerst i flyet, og billettene skal ikke koste mer enn fem pund, rundt femti kroner. Passasjerene skal spennes fast, og Ryanair lover de vertikale setene vil være like sikre som vanlige sitteseter, skriver Telegraph.co.uk. De vertikale setene har en skrå pute der man hviler baken, armlener, og sikkerhetsbelter á la de vi har i biler.

Ved å få ståplasser ombord kan det bli plass til 40-50 flere passasjerer, anslår ryanairsjef Michael O'Leary.

Kostnadene for ombygging av flykabinene skal dekkes av en toalettavgift på ett pund ombord.

Hevder kundene vil ha det

Så gjenstår det å se om Ryanair bare kommer med denne nyheten for å få oppmerksomhet, eller om vi faktisk om et par år vil se ståplasser ombord selskapets fly. Selskapet hevder en undersøkelse de har utført viser at folk er villige til å fly stående hvis billettprisen er lav nok. Uansett skal de vertikale setene testes ut neste år.

Det kommer stadig nye forslag til hvordan flykabinen skal se ut. Vi synes Flex-Seat ser mer behagelig ut enn Ryanairs vertikale seter. Se bildene av Flex-Seat i denne artikkelen.