Ryanair kutter billettprisene med 20 prosent

Til tross for inntektstap på nesten 50 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lavprisflyselskapet Ryanair har hatt et inntektstap på 47 prosent i løpet av det siste halvåret, med inntekter på 214,6 millioner euro i motsetning til 407,6 millioner euro samme tid i fjor.

Hovedgrunnen til tapet er drivstoffkostnadene som har gått opp med over 100 prosent i løpet av det siste året, skriver britiske Telegraph.

Vil gå i null

Til tross for det store inntektstapet, har flyselskapet uttalt at flybilletter i slutten av 2008 og begynnelsen av neste år vil bli kuttet mellom 15 og 20 prosent, noe som vil gi selskapet et ytterligere tap. Ryanair forventer altså å gå i underskudd i løpet av de neste seks månedene, men regner med å gå i null i år, etter å ha gått i pluss hvert år siden 1989.

I en pressemelding sier Ryanairs toppsjef Michael O’Leary at selskapet vil fortsette med lave priser og kampanjer slik at det kan opprettholde sin sterke posisjon i markedet.

Bare fem selskap vil overleve

Inntektstap eller ikke; for noen uker siden dristet Ryanair seg til å prøve å forutsi hvilke følger den pågående turbulensen i flybransjen vil få. Viseadministrerende direktør i Ryanair, Howard Millar uttalte at han trodde bare fem europeiske flyselskap ville klare seg; det er selskapet selv, selvsagt, Easyjet, British Airways, lufthansa og Air France/KLM.