<strong>Ryanair på bunn:</strong> I en undersøkelse blant britiske reisende, blir Ryanair rangert på bunn blant de minst populære selskapene. Det er ikke sikkert Michael O'Leary bryr seg så nøye om det, selv om vi her har fanget ham i et misfornøyd øyeblikk ved en annen anledning. Foto: Per Ervland
Ryanair på bunn: I en undersøkelse blant britiske reisende, blir Ryanair rangert på bunn blant de minst populære selskapene. Det er ikke sikkert Michael O'Leary bryr seg så nøye om det, selv om vi her har fanget ham i et misfornøyd øyeblikk ved en annen anledning. Foto: Per ErvlandVis mer

Ryanair kåret til dårligste flyselskap

Britiske reisende plasserer lavprisselskapet på bunn.

I en undersøkelse blant britiske reisende taper Ryanair omdømmekonkurransen med god margin.

3.000 reisende har rangert hvilke flyselskaper de liker best og dårligst, på basis av kostnad, service og komfort. Og blant disse setter en av fem Ryanair på bunn.

Lavprisselskapene i bunn

Selskapet får 19,3 prosent av stemmene blant de selskapene som rangeres som dårligst, og følges av easyJet, som får 12,1 prosent av stemmene. Bak disse kommer giganten British Airways med 5,9 prosent av stemmene, et selskap som følger en helt annen forretningsmodell enn de to billigselskapene som taper.

Både Ryanair og British Airways er forøvrig å finne på en svensk svarteliste over selskaper som ikke retter seg etter avgjørelser i den svenske klagenemnden for flyreisende.

Les også: Lufthansa og BA på svensk svarteliste

Ikke så merkelig?

Ryanair er et selskap mange elsker å hate. Blant annet på grunn av den frittalende og PR-glade toppsjefen Michael O'Learys mange friske utspill. Det er heller ikke noe nytt at selskapet også får mye kritikk, blant annet for sine vilkår og kundebehandling.

Tidligere i høst skrev DinSide om at Ryanairs vilkår nå blir vanskeligere å unnslippe, og i vår fortalte vi at det er vanskelig å klage på Ryanairs tjenester, og at de tar høye gebyrer av passasjerer som møter opp uten å ha skrevet ut boardingkort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Din favoritt

Hvilket selskap er din favoritt av disse som flyr fra Norge? (Avsluttet)
SAS(39%) 715
Norwegian(32%) 584
Lufthansa(12%) 226
Ryanair(8%) 143
Widerøe(5%) 86
British Airways(5%) 83
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Les også: Fire ganger dyrere for småbarn hos Ryanair

De beste

Bildet er imidlertid ikke helt entydig. For på listen over de best likte selskapene ligger også både British Airways og Ryanair.

Med 19,1 prosent av stemmene kommer BA ut som en soleklar ener, foran Richard Bransons Virgin Atlantic, som fikk 13,8 prosent av stemmene. På niendeplass finner vi Ryanair også på best-likt-listen, med 2,1 prosent av stemmene. Så selskapet får en slags uttelling for sin tydelige lavprisstrategi. Men ikke så bra som erkekonkurrenten easyJet, som havner helt oppe på fjerdeplass med 4,9 prosent av stemmene.

Store forskjeller i vilkår, blant annet når det gjelder håndbagasje: Nå tillater BA inntil 46 kilo i kabinen