Ryanair i krig mot EU-kommisjonen

EU-kommisjonen vil i løpet av november måned ta stilling til om statlige overføringer Ryanair har fått, er ulovlige. Dersom kommisjonens avgjørelse faller i Ryanairs disfavør, det bety slutten på selskapets lavprisprofil.

Slutten på lavprseventyret?
Slutten på lavprseventyret? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryanair har mottatt statlige bidrag for å sette opp en base i den belgiske byen Charleroi. De har også forhandlet seg frem til en avtale med de lokale myndighetene i området som går ut på at at de slipper med 50 prosent av regulære landingsavgifter. EU-kommisjonen vurderer nå å kreve at Ryanair tilbakebetaler midlene de har mottatt. Dette ifølge den britiske avisen Financial Times' nettutgave.

Tilbakebetaling?

Michael O’Leary, Ryanairs administrerende direktør, uttaler at selskapet vil gå i mot et hvert av EU-kommisjonens krav om å tilbakebetaling, og at selskapet heller ikke er forberedt til å øke kostnadene. Selskapet truer med rettsak.

Det antas at en avgjørelse i Ryanairs disfavør vil føre til lignende saker; lavprisselskapets butikk ved de franske flyplassene Pau og Strasburg vil kunne bli gransket.

Ryanair hadde 2,1 millioner passasjerer i oktober.
Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!