Ryanair driver effektivt, og er stadig på banen med nye tiltak som kan spare kostnader. Foto: Arpingstone
Ryanair driver effektivt, og er stadig på banen med nye tiltak som kan spare kostnader. Foto: ArpingstoneVis mer

Ryanair dropper innsjekkingsskrankene

Alt skal skje på nettet fordi selskapet vil spare penger.

Lavprisselskapet har planer om å droppe alle innjekkingsskranker på flyplassene. Grunnen er at det skal spares penger. Det skriver britiske Telegraph.co.uk.

I løpet av 2009 har administrerende direktør Michael O’Leary planer om å fjerne alt som heter innsjekkingstjenester hos Ryanair. Automatisk innsjekking av passasjerer og bagasje skal ta over.

Flyselskapet sier at bare en av fire passasjerer sjekker inn bagasje i dag. Dermed mener de det er unødvendig å ha innsjekkingsskranker på flyplassene.

- Vi ønsker å redusere dette enda mer, til bare en av fem, sa O'Leary til Telegraph.co.uk.

Ryanair har tidligere uttalt at ideelt sett er det best hvis ingen passasjerer har innsjekket bagasje. Det vil spare flyselskapene for penger og tid fordi de ikke trenger å kjøpe bagasjetjenester fra flyplassene, og får raskere snutid.

Tar 285 kr for taxfreeposen

Lover billigere billetter

Pengene selskapet sparer på å kutte kostnader ved å droppe innsjekkingstjenesten, skal passasjerer få igjen ved enda lavere billettpriser, lover O'Leary. Det kan også hende bagasjeavgiften blir redusert når det blir mulig å sjekke inn bagasjen på nettet.

I dag koster det 20 euro, cirka 175 kr, å ta med innsjekket bagasje tur/retur. I tillegg må man betale 10 euro, cirka 87 kr, for å sjekke inn på flyplassen, noe alle som har med bagasje utover håndbagasje må gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryanair må fjerne prisgaranti - den er null verdt, mener Markedsrådet

O’Leary lover ikke at bagasjeavgiftene ikke vil stige ytterligere før planene om å droppe innsjekkingsskrankene er gjennomført.

Ryanair regner med å frakte 67 millioner passasjerer i år. Dermed blir det mye data å holde styr på hvis alle skal sjekke inn seg selv og bagasje på nettet. Men selskapet gir seg selv ut året på å fjerne innsjekkingsskrankene helt.

Les også: Ryanair med mobiltjeneste i lufta