Rutefly vs. charter

Pris er viktig, men kanskje ikke avgjørende for hva du velger som transportmiddel.

Det er forskjell på seteplassen i charter- og rutefly.
Det er forskjell på seteplassen i charter- og rutefly. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hva billettene koster er en ting. I tillegg er det andre forhold som spiller inn når du skal velge mellom charterfly og rutefly.

Tidspunkter

Charterrutene går ofte på utrivelige tider. Enten må du opp i grålysningen, eller så kommer du hjem midt på natten - ikke spesielt gode alternativer med småbarn på slep. Ruteflyene går helst i litt mer barnevennlige tider. Vanligvis blir du også bedt om å møte opp på flyplassen tidligere om du reiser med charter enn om du velger rutefly. Dette vil imidlertid variere med de ulike selskapene og de ulike destinasjonene. Sjekk før du bestiller.

Om bord

Det er vanlig å få servering både på charter og rutefly. Velger du charter må du regne med å betale for drikke. På rutefly får du som regel drikke både leskedrikker og alkohol gratis på internasjonale ruter. Du kan også regne med å få aviser om bord.

Beinplass er også et tema for mange. Generelt er det romsligere på rutefly enn på charterfly. Heldigvis er det mulig å sikre seg mer beinplass på mange charterfly også. Da må du si fra ved bestilling, og håpe at ingen har sikret seg de beste setene før deg. En slik oppgradering koster noen hundrelapper.

Timer i luften

Charterrutene går i de fleste tilfeller direkte til reisemålet ditt. Du slipper mellomlandinger, flybytter, bagasjekøer og andre tidkrevende aktiviteter underveis. Selv om ruteflyselskapene øker antall utenlandske destinasjoner med direkteruter, må du i svært mange tilfeller regne med å bytte fly underveis. Det tar tid, og du får mindre tid på reisemålet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fleksibilitet

Med rutefly kan du selv velge avreisedato, tider og lengde på ferien. Charterselskapenes opplegg gir deg muligheten til å velge mellom på forhånd fastsatte utreisetidspunkter og ferielengder. Vanligvis uker eller langweekender.

Tilbake til innledningen her