Russland vil bli mer turistvennlig

Vekk med surt byråkrati, dyre hoteller og elendig transportsystem.

Moskva er sammen med St. Petersburg Russlands største reisemål. Foto: Vladimir Fofanov
Moskva er sammen med St. Petersburg Russlands største reisemål. Foto: Vladimir Fofanov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gigantlandet i øst er ukjent for de fleste turister. Selv om Russland kan by på fantastisk natur, steder av stor historisk interesse og kulturskatter uten sidestykke er det ikke akkurat slik at landet blir nedrent av turister.

Inntrykket mange sitter med er at man som turist er lite velkommen. Det er en tidkrevende prosess å få visum, grensekontrollen er streng, og serviceinnstillingen så der. Dermed er det lettere å velge en helt annen destinasjon.

DinSides journalist ble ranet i St. Petersburg - av politiet

Dette ønsker russiske myndigheter nå å endre på. Og ambisjonene er store. I 2009 hadde Russland 2,3 millioner utenlandske turister på besøk. Innen 2016 ønsker de at tallet skal være 40 millioner, skriver The Australian.

Kreml er et opplagt turistmål i Moskva. Foto: Ugur Can
Kreml er et opplagt turistmål i Moskva. Foto: Ugur Can Vis mer


- Vi vil gjøre alt vi kan for at utenlandske turister skal føle seg velkomne i Russland, sa viseminister for turisme, Nadezhda Nazina ifølge The Australian.

Myndighetene planlegger å bruke rundt 350 milliarder rubler, omtrent 66 milliarder kroner, på å forbedre infrastrukturen (spesielt for tog) og gjennomføre reklamekampanjer for å lokke turistene.

Skeptisk til målene

Lyst til å reise til Russland? (Avsluttet)
Ja, kjempespennende!(34%)
Tja, hvis det ble mer turistvennlig(28%)
Ja, har vært der, drar gjerne igjen(15%)
Nei, ikke aktuelt(15%)
Nei, har vært der, likte det ikke(8%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Turistbransjen i Russland er glade for myndighetenes planer, men tror målet om 40 millioner turister innen seks år er for optimistisk. Den dårlige infrastrukturen er bare et av problemene som møter turistene. I tillegg er det omtrent ikke et eneste engelsk skilt noe sted som informerer utlendinger om hvor de befinner seg. Byråkratiet og er også en hemsko. I dag må turister rapportere til de lokale immigrasjonsmyndighetene i hver nye by de besøker.

Et annet problem er hotellovernatting. I dag er det slik at enten må turister velge grisedyr overnatting på luksushoteller, eller de må bo på heller slitne steder. Det finnes ingen mellomting, mente bransjefolk den australske avisen snakket med.

Det er Moskva og St. Petersburg som tiltrekker seg så og si alle av Russlands utenlandske turister (vi snakker om 95 prosent av turistene). Ellers er de historiske byene Vladimir og Rostov populære, og også Kamchatkahalvøya helg øst i landet, og Bajkalsjøen i Sibir.

Reis med den transsibirske jernbanen på nett

Det er Frankrike som er det største turistlandet i verden. I fjor besøkte 74 millioner landet.

Mer om Russland

Et besøk til St. Petersburg er en fin og myk start på å oppdage Russland. Hit flyr du direkte fra Gardermoen med Norwegian. Les vår reisereportasje fra byen: Magisk møte mellom øst og vest

Skal du til Russland bør du planlegge i god tid, spesielt dette med å få visum. Les mer om den omstendelige prosessen i denne artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer