Russland bygger kunstig øy

Russland kopierer Dubais kunstige palmeøyer, og bygger et sett kunstige øyer formet som Russland, i Svartehavet.

Publisert
Sist oppdatert

Mega-byggeprosjekter som dette er hverdagskost i Dubai, men kanskje mer uvanlig fra russisk hold. Nå vil de imidlertid bygge et kunstig øylandskap formet som Russland, i Svartehavet utenfor OL-byen Sochi. Øya får navnet "Federation Island" - føderasjonsøya.

Byggestart er planlagt til 2009, og de første hotellene skal åpne i tide til vinter-OL i 2014. Endelig ferdigstillelse blir ikke før 2017.

BILDESPESIAL: Føderasjonsøya

Sju hovedøyer og flere mindre, private øyer. Foto: Arkitekthuset Erick van Egeraat
Sju hovedøyer og flere mindre, private øyer. Foto: Arkitekthuset Erick van Egeraat Vis mer


Føderasjonsøya skal bli 330 hektar stor, og blir en oppvisning i luksusboliger og -fasiliteter. Her blir det leiligheter, hus, hotell, flere sportsanlegg, yachthavner og helikopterlandingsplass. Rundt øya blir det laget en 15 kilometer lang sandstrand. Øyene ligger 15 kilometer fra Sochi og flyplassen Adler, og er innenfor kort avstand til vintersportanlegget Krasnaya Polyana. Øyene bil bestå av sju hovedøyer, mer enn et dusin private øyer, og tre moloøyer. Prosjektet skal ifølge det tyske bladet Bild.de være godkjent av Putin, og er i forberedelsesfasen.

BILDESPESIAL: Føderasjonsøya


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer