Russisk fly ble luksushotell

Snakk om ekstrem makeover ...

Hvem skulle tro at dette har vært en Ilyushin 18 fra 1960? Foto: Hotelsuites.nl
Hvem skulle tro at dette har vært en Ilyushin 18 fra 1960? Foto: Hotelsuites.nl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snakk om å bli ny! Fra kummerlig russisk propellfly til luksuriøst hotellfly med boblebasseng, badstu, tre flatskjermer og blu-ray ...

Kommunistfly

Som du kunne lese på DinSide i mai 2009, er Airplane Suite er opprinnelig et russisk propellfly av merket Ilyushin 18 fra 1960. Det har tidligere vært regjeringsfly under kommunisten Erich Honecker, og har senere fraktet østtyske turister til kommunistvennlige feriemål. De siste 15 årene, før flyet i 2007 ble kjøpt av Hotelsuites.nl, har flyet bespist mange sultne mager i egenskap av flyrestaurant.

Flyet ble kjøpt for 25.000 euro (224.300 norske kroner), og det er investert 450.000 euro i endringene (cirka 4 millioner norske kroner). Klikk deg gjennom bildespesialen nedenfor og se hvilke resultater endringene har gitt.

Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Hvem skulle tro at dette har vært en Ilyushin 18 fra 1960? Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl


Helt for deg selv

Flyhotellet er beliggende på Teuge flyplass ved nederlandske Apeldoorn. Fra flysuiten har du utsikt over rullebanen og ankomsthallen - og for den tiden du har leid suiten, har du denne utsikten helt for deg selv.

Hele flyet er omgjort til en suite for to personer, med alle fasiliteter. Her er blant annet boblebad, infrarød badstu, dusj, tre flatskjerm tv-er, blu-ray DVD-spiller med et stort utvalg DVDer, minikjøkken med ovn og mikrobølgeovn, gratis trådløst internett, luftkondisjonering mm. Og det er selvsagt badekåper og tøfler til gratis benyttelse, som et luksusetablissement seg hør og bør.

Besøk er bannlyst

Du kan lese mer om hotellet og bestille plass, via Hotelsuites.nl. En natt for to personer inkludert frokost koster 350 euro - tilsvarende 2.873 norske kroner. Men husk: Suiten er kun beregnet for to personer. Ifølge husreglene er det ikke tillatt å motta besøk - hverken av familie, barn eller venner.

Vær oppmerksom på at dette er et populært hotell, da vi sjekket tilgjengeligheten, var det kun fire ledige datoer i februar (tre av dem ukedager), og første åpning i forbindelse med helg (fredag eller lørdag natt) er 23. april. Fra juli er det ennå mye ledig.

Når du bestiller, kan du spesifisere hvordan du vil ha frokosten - om du vil få en frokostkurv servert om morgenen, eller om du vil ha alt stående i kjøleskapet ved ankomst. Du har også mulighet til å bestille ekstraservice som en bukett røde roser (20 euro i tillegg) eller en stor flaske med champagne (45 euro). Det finnes også aktiviteter som helikoptertur, flytime, fallskjermhopp eller tur med stuntfly - for den som savner å kjenne lufta under vingene ...

Flere unike

Airplane Suite er en av mange andre unike og svært spesielle overnattingsmuligheter i Nederland. DinSide har tidligere besøkt og skrevet om noen av dem, for eksempel fyrtårnet i Harlingen (Vuurtoren van Harlingen), livbåten i Harlingen (Reddingsboot Harlingen) og havnekrana i Harlingen (Havenkraan Harlingen). Alle disse er med i kjeden Hotelsuites.nl - som altså er en hotellkjede for spesielle og luksuriøse hoteller i Nederland.

Andre flyhoteller

Det er mulig å overnatte i konverterte fly flere steder, det nærmeste er nok Jumbo Hostel på Arlanda i Stockholm. Her kan du få sovesalseng for 350 svenske kroner - eller du kan leie cockpit-suiten for 3.300 svenske kroner. Sånn sett er Ilyushinen i nederland kanskje et bedre kjøp, da du tross alt får hele flyet for deg selv for mindre penger enn kun suiten i Boeingen på Arlanda.

Plane Motel på New Zealand tar 175 newzealandske dollar for cockpiten og 160 nzd dollar for halen (724 norske kroner og 662 kroner).

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!