Rundtur i Palma

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

La Seu

image: Rundtur i PalmaKatedralen i Palma, kalt La Seu. I klokketårnet er det ni store klokker, hvorav den største er på tre tonn. Den slår én gang i året: Til Kristi legemsfest 11 dager etter pinse.

Kongeparken

image: Rundtur i PalmaKongeparken ligger utenfor katedralen og kongeborgen. Flotte områder med fontener og beplantning.

Fra arabertiden

image: Rundtur i PalmaRundbuen over bassenget ved katedralen og kongeborgen er noe av det som står igjen fra arabertiden. Buen kom frem ved restaureringer på 1970-tallet. I dammen bor for øvrig noen så sjeldne gjester som tre svarte svaner.

Gaudí

image: Rundtur i PalmaDen spanske arkitekten Gaudí jobbet med interiøret i katedralen i perioden 1904 til 1916. Denne baldakinen er det som han er mest kjent for i katedralen. Det er imidlertid kun en prøve laget i papp; Gaudí skulle komme tilbake og lage baldakinen i smijern, men det rakk han ikke før han døde.

Et katedralbesøk koster 3,50 euro (28 kroner) i inngangspenger.

Verdens største

image: Rundtur i Palma
En av verdens to største lysestaker - som begge befinner seg i katedralen i Palma. Hver lysestake er laget av 250 kilo rent sølv. De tas frem fra montrene og brukes én gang i året; på Skjærtorsdag, stående foran Kristi legemes kapell.

God takhøyde

image: Rundtur i PalmaDet er god takhøyde i La Seu: Fra gulv til tak er det 44 meter. Fra hovedinngang til bakre vegg måler katedralen 121 meter.

Dyr paraply

image: Rundtur i PalmaSuvenir fra katedralen? Paraplyen med glassvinduene koster 41,80 euro, eller 335 norske kroner.

Rosevindu

image: Rundtur i PalmaRosevinduet i katerdalen måler 11,55 meter i diameter, og vinduet dekker en flate på rundt 100 kvadratmeter. På grunn av dette vinduet blir La Seu også kalt Rosekatedralen. Vinduet er laget av 1.230 glassbiter. Til sammenlikning er rosevinduet i Nidarosdomen 8 meter i diameter.

Shopping

image: Rundtur i PalmaDet er gode muligheter for shopping i Palma. I handlegaten Via Sindicato kan du kanskje la deg friste av en sjarmerende bikini?

Folkedansfestival

image: Rundtur i PalmaÅrlig arrangeres det folkedansfestival i Palma, med dansere fra store deler av verden. I år var den tiende festivalen i rekken. Festivalen går vanligvis av stabelen i mai.

Sjarmerende gater

image: Rundtur i PalmaSjarmerende, trange gater i den gamle bydelen. Styrer du unna handlegatene kan du være nesten alene - i alle fall i april.

Avslapping

image: Rundtur i PalmaDet er gode muligheter for avslapping på et av plazaene med uteservering i gamlebyen.

Glitrende suvenirer

image: Rundtur i PalmaMallorca er kjent for sin perleproduksjon.

Skjell mellom tærne

image: Rundtur i PalmaFor deg som liker det spesielle: Sandaler med skjell. Utvalget av fottøy er upåklagelig, og mye produseres også på øya.

Når tørsten melder seg

image: Rundtur i PalmaHva smaker vel bedre i varmen når tørsten melder seg, enn ferskpresset juice servert av smilende servitører?

Isbilen

image: Rundtur i PalmaLitt annerledes enn den isbilen vi kjenner her hjemme fra ...

Oliventreprodukter

image: Rundtur i PalmaI den gamle bydelen kan du også finne små butikker som selger det litt spesielle.

Maleriutsalg

image: Rundtur i PalmaKunstneriske suvenirer inspirert av Dalí? Butikk i den gamle bydelen i Palma.

Hestedrosje

image: Rundtur i PalmaNår veien blir lang og beina trette - eller bare for moro skyld. Disse hestedrosjene er å se over hele gamlebyen.

Gateselger

image: Rundtur i PalmaGateselger ved kongeborgen.

Mat og drikke

image: Rundtur i PalmaDet er tett mellom de hyggelige kafeene og restaurantene i Palma.

Havna

image: Rundtur i PalmaBåtene ligger tett i tett på havna. Her mangler det ikke på dyre luksusskip. Båtplassene har blitt så dyre at selv om vanlige mallorcanere har råd til å kjøpe båt, så har de ikke råd til å leie båtplass.

  • Klikk her for å gå tilbake til hovedartikkelen.
  • Våryr i Palma

    1. Rundtur i Palma


    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!