Rundreise i Sør-Thailand

Thailand er vårt nye store ferieland, denne uken får du servert daglige reisebrev fra de sydlige delene. Her er det aller første.

Artikkelen er skrevet av Bente R. Geelmuyden

Et monster av en flymaskin får de andre ruteflyene til å se ut som små lekefly der de står som perler på snor. Vi snakker stort. Vi snakker om jumbomaskinen på Thai airways med destinasjon Bangkok. Thai airways stiller i en egen klasse for seg når det gjelder service. Silke kledde og fargeglade kabinansatte møter oss med et eneste stort smil.

Vi blir geleidet opp i annen etasje og i det jeg synker ned i mitt sofasete sverger jeg på at jeg aldri skal vurdere å fly charter på langdistanse ruter. Mat, snacks, mat og litt mer mat. Vi har såvidt tørket oss rundt munnen med de lilla tøyserviettene med press i, før det dukes og klargjøres for neste måltid. Vi føler oss som konger på haugen og blir oppvartet av opptil seks flyvertinner av gangen.

Kl. 06:00 lokal tid

Krabi. Fantastiske fjellformasjoner og innbydende vann. Paradis for fjellklatrere og strandløver.
Foto: Kirsti Van Hoegee Vis mer

Lander i Bangkok. Jeg hadde sett for meg at det flyvende monster ville synke ned i rullebanen i dag landingshjulene tok bakken. Vi føler ingen verdens ting, og konstaterer at det er den mykeste og mest behagelig landingen vi har vært med om. Ingen klapper i hendene - YES! Dette er ikke charter, og vi føler oss ikke som flokkdyr.

Selv om det fremdeles er mørkt ute kan jeg se gjennom flyvinduet at det er skrekkelig varmt og klamt der ute. Dette får vi bekreftet når vi endelig strekker på bena, fuktigheten slår mot oss og genseren klistrer seg fast på ryggen.

Bangkok – Krabi

Fra Bangkok skal vi videre med innenriksfly til Krabi. Vi nyter en Coca Cola før avgang og blir betjent av åtte stk. servitører samtidig. Tre er ansvarlige for å ta imot bestillingen, den fjerde skriver ned bestillingen, den femte leverer bestillingen på kjøkkenet mens de tre siste stirrer på oss. Jeg er forundret over hvor rent og pent der er overalt. Du finner ikke en eneste sneip på gulvet. Skulle man være så uheldig å miste som mye som et tyggispapir på gulvet risikerer man å få bot. Hvis man forsøker å protestere på boten øker den.

I Krabi blir vi ønsket velkommen av to smilende representanter fra Royal Orchid Holidays. Etter det kan vi glemme å bære bagasjen selv. De lar oss ikke komme nær den en gang. Det eneste vi behøver å tenke på er å plassere rompene våre i de godt oppvarmede bussetene i 100% skai.

Enorme kontraster

Karbi er utrolig vakker, vill og grønn. Kontrastene er enorme, likeså er forskjell på fattig og rik. En gammel skrukkete brun mann tar en ettermiddagslur. Rundt neste hjørne grilles det kylling og maiskolber. Alt skjer ved hovedveien. Det er et herlig virvar av mennesker i alle aldre, kuer, hunder, katter og annet.

Den typiske fargerike fremkomst er mopeden. På mopeden er det fint plass til to voksne og barn, og på en god dag får også gamle mor være med. Dette familiekjøretøyet kan lett forvandles til en mobil restaurant med all verdens delikatesser. Det går et stønnende "ohhhhhhh" gjennom bussen idet vi kommer ut på veien som går langs sjøen. Sanden er kritthvit, vannet er turkisblått og grønnkledde klipper stikker opp av havet. Jeg er blant venner kjent for å overdrive en smule, men jeg tar ikke i dersom jeg sier at Karbi rett og slett er utrolig vakkert.

Etter å ha fortært nok en fargesprakende parasoll drink er vi klare for å iføre oss bikini og innta en avslappende posisjon ved bassengkanten. Vi smører iherdig våre sommerbleke kropper og nyter tilværelsen. Det veksler mellom sol og regn.

Eventyr i monsunland

Til tross for at det er monsun tid har det regnet svært lite den siste tiden. Det er klart at når det regner i Thailand så regner det ikke som hjemme. Himmelen åpner seg og det bøtter ned men det varer aldri lenge får solen titter fram igjen.

I morgen begynner eventyret. En fargerik longtail båt tar oss med på ekskursjon til Krabis omliggende øyer. Slapp av og finn roen så rask som mulig! Det er viktig med avklimatisering for både kropp og sjel. Det tar tid å tilpasse seg den varme og fuktige luften. Det tar også tid å venne seg til alle de spennende luktene, der noen helt klart er mer behagelige enn andre. En annen ting - ikke reis i sorte klær slik jeg gjorde. Det kan man bli man svett av…

Nytt reisebrev hver dag

Bente Geelmuyden har tatt turen til Thailand, nærmere bestemt de sydlige deler av landet. I løpet av de neste ti dagene skal hun utforske øyliv og kulturforskjeller, reise land og strand med alt fra fly og buss til risbåter og elefanter. Ønsker du å vite mer om Bentes store tur, kan du ta en titt på Reisefeber.no. Lyst til å vite litt mer om Thailand og hva du bør se og oppleve der? Sjekk vår Thailandguide.

Billig reise?

Lysten på en billig reise? Kanskje til Thailand? Ta en titt på hva som er ledig og hva som er billig i DinSide Reises Her er restplassoversikt. Lurer du på hva andre lesere synes om ditt reisemål? Sjekk karakterer og leserbrev i Din Reiseguide.