Rullende kunstverk

Bilkunst i ordets rette forstand preger Houstons gater førstkommende helg.

Fly eller bil? Helst noe midt i mellom mener eieren av The Aero Car 600, opprinnelig en 1959 BMW 600.
Fly eller bil? Helst noe midt i mellom mener eieren av The Aero Car 600, opprinnelig en 1959 BMW 600. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Møøøø! Cow-de-lac med eieren Sam Draper og Julia Magenis.
Møøøø! Cow-de-lac med eieren Sam Draper og Julia Magenis. Vis mer
Dusty Dave the Dolphin går neppe så godt i vann som utseendet skulle tyde på.
Dusty Dave the Dolphin går neppe så godt i vann som utseendet skulle tyde på. Vis mer
En blomstrende Toyota Corolla fra 1981. Ikke så lett å se det kanskje?
En blomstrende Toyota Corolla fra 1981. Ikke så lett å se det kanskje? Vis mer

En dæsj superlim, noen fargerike og fantasifulle dingser, litt maling og vips – du er klar til å delta i årets begivenhet i Houston, Texas. I disse dager ruller nemlig 250 kunstbiler gjennom Houstons gater. Gitt at alle remediene havner på utsiden og innsiden av en bil, og gitt at du har mot til å paradere et såpass oppsiktsvekkende kjøretøy gjennom gatene, kan du også delta.

Fra jordbundet dekor til luftakrobatikk

Det har nesten blitt en egen kunstform i USA, å dekorere biler og andre kjøretøy til det ugjenkjennelige, men likevel kjørbare. I helgen samles mer enn 250 slike art-cars til fremvisning og parader i oljestaten Texas.

Her kan du se biler med fargerik dekor, biler som tydelig har hentet inspirasjon fra dyreriket – forkledd som alt fra delfiner og haier, til kyr og leoparder - og biler som det regelrett gror gress på. Det synes nesten ikke å være grenser for hvordan de ulike fartøyene blir utspjåket og dekorert.

Alt for bilen

Det er ikke måte på hvor langt de forskjellige bilkunstnerne har strukket seg for å oppnå de mest oppsiktsvekkende effekter. Kunstbil-bevegelsen hadde sin spede start på åttitallet med kunstnere som limte fargerike plastfrukter på sine biler. Velkjent er performanceartisten Gene Pools miljøbil, med et tykt teppe av gress som grodde over hele bilen. I senere tid har Cowasaki-motorsykkelen, dekorert med en "utstoppet ku", vakt betydelig oppsikt. Det har også bilen til Harrod Blank gjort. Den er nemlig dekket med kameraer – som virker! De bruker eieren til å ta bilder av overraskede tilskuere …

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra torsdag til lørdag

Løyene varer fra 26. til 28. april. Dette vil gi besøkende rikelig anledning til å beundre farkostene, og snakke med eierne selv. Starten går med The art car ball torsdag 26. Et spektakulært Texas-party med nesten 5.000 deltakere! Hundrevis av biler skal stilles ut, og det blir mat, musikk, dans, drikke og show på ekte amerikansk vis.

Selve Paraden går lørdag klokken 11.30. Her er ikke bare biler – du kan regne med å se fantasifulle farkoster av alle slag, så lenge de går på jul. Både sykler, gressklippere, motorsykler og biler er påmeldt. Etter denne vil en jury gi en premie på 10.000 dollar til den mest fantasifulle og gjennomførte kunstfarkosten.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.