Røyk, cross og italienske hester

Låter Ferrari og Porsche som musikk i dine ører? Kunne du tenke deg å prøve lykken som racingsjåfør? Da bør du oppsøke disse stedene:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Ferrari F355
Ferrari F355 Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Italienske hester

Ferrari og italienske hester kan få enhver stor og liten pjokk til å sveve. For en større ansamling av disse bilene, bør du ta turen til Italia. Her finner du flere museer dedikert til den italienske hesten; Galleria Ferrari ved fabrikken i Maranello, og Maranello Rosso Collezione i San Marino.

Galleria Ferrari ble innvidd i 1990, og satte besøksrekord i fjor med 157.643 besøkende. Her kan du beundre biler, motorer, tegninger, trofeer og modeller som har kommet ut av Ferrarihuset gjennom tidene.

Dersom du er lysten på italienske biler, men mangler midler og tid til å dra helt til Italia, kan du avlegge La Strada på Billingstad ved Oslo et besøk. La Strada er importør og eneforhandler av Ferrari i Norge, og her kan du beundre et titalls Ferrarier og nesten like mange Maseratier.

Adresser:
Galleria ”Ferrari”, via Dino Ferrari, Maranello (Modena), Italia.
La Strada, Billingstadsletta 83, Billingstad, Norge.

Racingsjåfør for en dag

Har du drømt om å være racingsjåfør for en dag? Da er Rudskogen og racingkurs med Harald Hyusman Racing stedet å dra. Du får gå rundt i kjøredress, og prøvd deg i konkurranser og øvelser i vanlig bil, Formel 1-bil, og go-kart. På slutten av dagen får du utdelt diplom, bilder og portretter. Prisen for en dag som fartsbaron er 3.950 kroner.

Dersom du synes det er bedre å betrakte fartsleken fra avstand, uten å være i begivenhetenes sentrum, kan du oppsøke en av bilsportbanene rundt om i landet. De største er Rudskogen og Vålerbanen på Østlandet, og i Mo i Rana i Nordland.

Porsche Boxster S
Porsche Boxster S Vis mer

Porsche

En Porsche er mange gutters drøm, men prisen for å eie en er høy. Da kan du sikle så mye du vil på et tyvetalls biler som er utstilt i Porsche-museet i Stuttgart. Utstillingen omfatter et tyvetalls Porscher, fra racingbiler til prototyper. Det arrangeres også fabrikksbesøk, hvor du kan se hvordan de muskuløse bilene produseres.

For litt mer nostalgi bør du ta turen til det private Porsche-museet i Gmünd. Det var i Gmünd det hele startet, og det var her de første bilene ble produsert – av typen Porsche 356.

Adresser:
Porsche-Museum, Porscheplatz 1, Stuttgart-Zuffenhausen, Tyskland.
Porsche Automuseum Helmut Pfeifhofer, Riesertratte 4a, Gmünd in Kärnten, Østerrike.

På to hjul

For motorbrøl og rask moro, er Nürburgring i Tyskland stedet. Nürburgring består av to baner – nordsløyfen og sørsløyfen – som til sammen strekker seg over nesten 3 mil. I dag er mulighetene mange ved et besøk på racerbanen – du kan bivåne løp som Grand Prix, kjøre Go-Kart, eller kjøre din egen bil rundt nordsløyfen. Den maksimale opplevelsen må likevel være å sitte på med en erfaren racer-sjåfør rundt nordsløyfen, i en BMW struttende med 400 hestekrefter.

Du finner Nürburgring i Nürburg, 6 mil sør for Bonn, vest i Tyskland. Telefon: +49 (0) 26 91 / 30 2 – 178

På dragracing går det unna så gnistene fyker.
På dragracing går det unna så gnistene fyker. Vis mer

Dragrace

Pornografiske krefter, røyk og gnister. Dragracing er en kamp mellom to biler, fra stillestående start, hvor målet er å kjøre raskest mulig over en kort strekning. Siste rekord ble satt av Tony Schumacher i 1999, og lyder på fantastiske 530 kilometer i timen!

Du kan oppleve dragracing i Norge – Drag Challenge ble nylig arrangert på Gardermoen. For den ultimate dragracing-opplevelsen bør du ta turen til sportens hjemland, USA. Foruten å bivåne løp, kan du ta en tur til NHRA Motorsports Musum, som er et vitnemål på sportens over 50-årige historie, med en utstilling av dragracing biler gjennom historien.

Adresse: NHRA Motorsports Museum, Fairplex Gate 1, 1101 W. McKinley Avenue, Pomona, California

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!