<i>Foto: ratraceadventure.com</i>
Foto: ratraceadventure.comVis mer

Rotterace for tøffinger

ENGLAND: Klar for blod og svette? Da er rotteracene tingen!

Rat Race er den opprinnelige betegnelsen for mesterskapene, som avholde i de britiske byene Bristol, Manchester og Edinburgh. Her får lag på tre mann (eller kvinner) muligheten til å teste hva kropp og psyke er god for, gjennom utfordringer i storbyjungelen. Rotteracets opprinnelsesby i Storbritannia, er Edinburgh, men først ute av årets rotterace er Bristol.

Her er datoene å bite seg merke i, om du er klar for litt blod og svette (om ikke nødvendigvis egen, så andres):

Bristol: 17. og 18. juni.
Edinburgh: 15. og 16. juli.
Manchester: 5. og 6. august.

Øvelsene

Alle lagene får utfordret egen kropp i mange forskjellige øvelser, blant annet terrengsykling, navigering, tauarbeide (eksempelvis rapellering ned høye bygninger), kajakpadling mm. Alle øvelsene skal altså finne sted i storbyjungelen, og løypen gjøres kjent kun få timer før løpstart, så her er det ikke mye muligheter til å skaffe seg forsprang ved å gå gjennom ruten på forhånd. Alle lagene må bestå av tre deltakere, og for å konkurrrere om de gjeveste utmerkelsene, må minst én av deltakerne være kvinner. Det konkurreres i to klasser; en eventyrklasse og en nybegynnerklasse.

Det er gratis å bivåne konkurransen, men (underlig nok?) må de som vil utsette seg for prøvelsene betale en avgift; 25 pund (cirka 290 kroner) for hver deltaker i nybegynnerklassen og 80 pund (cirka 920 kroner) i den litt mer erfarne eventyrklassen.

I tillegg til selve konkurransen, kan alle - både deltakere og tilskuere - glede seg over forskjellig underholdning som konserter og ekstremsportdemonstrasjoner, samt stor fest etter konkurransens slutt.

Mer informasjon og påmelding på Rat Races nettsider: ratraceadventure.com.