Gigantisk format på Roskilde som årlig tiltrekker seg 75.000 deltakere og 20.000 frivillige. Slikt blir det strømforbruk av. Foto: Rockphoto
Gigantisk format på Roskilde som årlig tiltrekker seg 75.000 deltakere og 20.000 frivillige. Slikt blir det strømforbruk av. Foto: RockphotoVis mer

Roskilde kutter strømforbruket

Blir det akustiske konserter når Roskilde nå skal satse på energiøkonomiserende tiltak?

Skandinavias mest kjente rockefestival skal spare strøm. De har fått 730.000 danske kroner i støtte til energisparetiltak i år og neste år fra Dansk Energi. Men ingen fare du som frykter rent akustiske konserter i fremtiden. Kun ti prosent av festivalens strømforbruk er knyttet til lyd og lys fra scenene, og selv om festivalledelsen også her leter etter strømsparende alternativer, er det under forutsetning av at kvaliteten står i høysetet.

Det øvrige strømforbruket ved Roskildefestivalen går til belysning av festivalområdet og boder, samt matlaging og kjølelagring av mat og drikkevarer. Det er på disse områdene fokus på strømsparing legges først.

Festivalen har allerede lenge satset på sparepærer og automatisk slukking av lys. Det melder iByen.dk.

Roskildefestivalen starter 5. juli og varer til 8. juli. Festivalen i år er utsolgt. Det er imidlertid ikke alle sommerens festivaler. Tips om ledige billetter får du her (fra 7. juni).

>> Se også hvordan du kan få med deg festivalene gratis