Rosa kenguruer i fallskjerm

Det er tid for flyvende galskap i Frankrike denne uken. Ikke stedet for den med snev av høydeskrekk. Icarus Cup som er festivalens navn, har holdt det gående siden 1974 og går av stabelen i St. Hilaire du Touvet fra 21. til 24. september.

Deltakerne gjør sitt ytterste for å imponere dommerne der de kaster seg ut fra toppen på rundt 1.000 meters høyde. Kikker du opp mot himmelen må du ikke bli forundret om du ser både krøtter og kenguruer komme dalende fra det blå. Men nei, du har ikke delirium - det er bare snakk et knippe gale fallskjermentusiaster som gjør det de kan for å vinne…

Biler og kenguruer

En av mange merkelige skapninger over Saint-Hilaire i Alpene...
En av mange merkelige skapninger over Saint-Hilaire i Alpene... Vis mer

Fantasien ser ikke ut til å stoppe noen i jakten på de rundt 125.000 kronene som er førstepremien til den som hopper i det aller mest originale kostymet. Noen kler seg ut som griser, andre som kenguruer og noen har faktisk prøvd å hoppe fra den 1.000 meter høye toppen som Jesus med et kors på ryggen… Du vil også kunne se et stort antall varmluftsballonger i skjønn harmoni med andre ikke-motoriserte flygende objekter.

60.000 besøkende

Det er forventet at det vil dukke opp nærmere 60.000 besøkende i de franske alper denne uken for å bivåne det hele. Rundt 7.000 av dem er flypiloter. Arrangementet er det største av sitt slag i verden. I forbindelse med showet er det masse aktiviteter i landsbyen. Her finnes det også et flymuseum hvor mange av de involverte møtes med og uten kengurudrakter…

Oppkalt etter Daedalus sønn

Icarus Cup er oppkalt etter Daedalus sin sønn som i følge gresk mytologi ikke hørte på sin far og fløy for nært solen med vinger lagd av voks. De smeltet selvsagt, og han styrtet i havet og døde. Heldigvis er det ingen av deltakerne som har omkommet i de hasardiøse flygningene i løpet av de 26 årene som festivalen har holdt det gående.

Den aller beste utsikten til ablegøyene oppe i luften har du fra selve landsbyen St. Hilaire. Med kikkert kan du følge deltakerne i det de setter utfor klippen høyt der oppe på sykler og andre tvilsommer farkoster som strengt tatt ikke hører hjemme hengende under en fallskjerm….

Hvordan kommer du deg dit?

Er du ikke plaget med vertigo frister det kanskje med et besøk. Enklest er å ta et fly til Lyons internasjonale flyplass. Herfra kan du ta høyhastighetstoget TGV direkte til Grenoble. Fra Grenoble går det busser den korte veien videre til St. Hilaire-fjellet. Ikke regne med å få plass på noen av hotellene i denne landsbyen. Sats heller på å reise tilbake til Grenoble ut på kvelden. Men se opp for flygende kenguruer!

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.