Romantiske høstforslag

Her er flere sanseopplevelser egnet til å sette en ekstra spiss på høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Romantisk middag på Le Canard?
Romantisk middag på Le Canard? Vis mer

Het høst

  1. Romantiske høstforslag


Romantisk på restaurant

En rødvinsmiddag over levende lys på en romantisk restaurant er vel ikke å forakte. Vi tar utgangspunkt i førsteklasses mat, og lander da på noen av landets stjernerestauranter med utmerkelser i Michelin-guiden. Vi har tidligere i år besøkt alle Norges restauranter med michelinstjerne, og kåret i den sammenheng Le Canard og Statholdergaarden til de mest romantiske. Alle stjernerestaurantene er dessverre lokalisert i Oslo.

Naturopplevelser for to

Fotturer i fjellet er flott når naturen rødmer om høsten. Her er det uttallige fjellområder å velge i, og kanskje blir opplevelsen av naturen og fargene enda større om du velger et godt utsiktspunkt. Her er noen forslag til steder å nyte utsikten sammen:

  • Varden, på 407 m.o.h: Herfra ser du Molde by, holmene og Moldepanoramaet med 222 topper.
  • Skykula, på 906 m.o.h: Herfra ser du fra Karmøy i sør til Lista i nord.
  • Roan, 1.193 m.o.h: Høyeste topp i Fyresdal, utsikt til Gaustatoppen og telemarksfjellene.

  • Fløyen, 399 m.o.h: Sjarmerende bane opp, og uforlignelig utsikt over Bergens røde tak.

Storslått vær

Ville havkrusninger, vind og blåst nytes best ytterst i havgapet, bak lune glassvegger skjermet for vær og vind. Å krype sammen over et godt glass, med utsikt mot værgudenes herjinger, kan eksempelvis gjøres i et av de mange fyrtårnene som finnes langs kysten. Det er mulig å leie seg inn på mange fyr; du kan leie et fyr for deg selv, eller sjekke inn på et av fyrene som drives av turistforeningen. Fyr som drives i Den Norske Turistforenings regi er Runde fyr i Møre og Romsdal, Geitungen fyr i Rogaland og Helnes fyr i Finnmark.

Egobehandling for to i spa-avdelingen på Holmsbu Spa og Hotell.
Egobehandling for to i spa-avdelingen på Holmsbu Spa og Hotell. Vis mer


Egopleie for to

Hvorfor ikke la seg pleie i fellesskap? Spa er herlig for en, men kan også nytes i tosomhet. Det ferske spa-hotellet i Holmsbu har behandlingsrom for to, hvor man la seg skjemme bort sammen. Dette er imidlertid ikke billig moro; heldagsspa for en koster 3.600 kroner. Se også vår pristest over spa-behandlinger i morgen.

Tilbake til hovedartikkelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!