Klar for den store kjærlighetsfesten?
Klar for den store kjærlighetsfesten?Vis mer

Romantikk på restaurant

Når februarvindene står fra nord, tyr vi til amerikanernes St. Valentine's. DinSide har reiste land og strand rundt på jakt etter de store forførelsesmåltidene.

Også nordmenn har fått øynene opp for den store kjærlighetsdagen den 14. februar. St. Valentine er dagen for å vise våre kjære hvor mye de betyr for oss.

Opphavet til dagen er noe uklart, men amerikanske St. Valentine's-kortselgere forsøker seg på denne varianten: St. Valentine var en kristen romer som avled martyrdøden den 14. februar år 269 e.k. Helgenen etterlot en hilsen til sin hjertens utkårede som han signerte ”Din Valentine.”

Siden den tid har 14. februar vært viet kjærligheten. Encyclopædia Britannica er mer nøktern i sin fremstilling: Skikken med å sende kjærlighetskort den 14. februar har ingenting med den romerske martyren å gjøre, men har snarere sitt utspring i at valentinerkortet var det første av alle hilsningskort. Ifølge leksikonet ble det første kortet sendt på 1500-tallet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Romantikk i luften ...

I tillegg til å sende kort, er St. Valentine's dagen for å ta med sin utkårede på restaurant. Glem McDonald's og Maliks og sikt mot sofistikerte råvarer, eksklusive viner, diskret betjening og vakkert interiør. Klikk her for å finne ditt hjemsteds mest romantiske restaurant. Husk bare å sende en tanke til alle dem som går våren i møte uten kjæreste.

Ut på tur?

Lyst på et avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flyvninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Artikkelen fortsetter under annonsen