Romantikk på restaurant

Forfør din kjære, velg restaurant med omhu. DinSides romantiske utvalg vil lage store innhugg i lommeboken, men hjertet vil dunke desto hardere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
THEATERCAFEEN: Klassisk restaurant som danner pene og pyntelige rammer rundt daten.
Foto: Christian Steffensen
THEATERCAFEEN: Klassisk restaurant som danner pene og pyntelige rammer rundt daten.
Foto: Christian Steffensen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fuji, Oslo

På Frogner i Oslo kan forelskede par stenge verden ute i sitt eget chambre séparé. Her sitter paret på puter ved et lavt bord. Daglig leder, som presenterer seg som Willy, anbefaler en japansk fondue med kjøtt og grønnsaker og selvfølgelig - sake - japansk risvin. Til dessert vil han servere fritert iskrem og frisk frukt.

(Munkedamsveien 100, Frogner , tlf.: 22431180)

Teater på Theatercafeen, Oslo

Mattrender kommer og går, men Theatercafeen består. Her er det taffelmusikk, klassiske retter, profesjonell hovmester og – her og der – en kulturpersonlighet. Romantisk, ja, og ikke minst morsomt med den spesielle og småhektiske atmosfæren.

(Stortingsgata 2-26, 0160 Oslo, tlf.: 22 82 40 50)

Hos Thea, Oslo

Mang en yngling har med hell tatt med sin utvalgte til Thea. Blant kobberkjeler og blondetapeter, vennlige kelnere og estetiske matkart, har paret gode muligheter for å fortape seg i hverandre.

(Gabels gate, 11, 0277 Oslo, tlf.: 22 44 68 74)

Emmas drømmekjøkken, Tromsø

- Elegant og internasjonalt og perfekt for en spesiell kveld, skryter Destinasjontromsø.no

300 sorter finnes i Emmas vinkjeller. Samtidig varter hun opp med flere menyer: Emmas arktisk-globale meny, Emmas 5-retters fiskedrøm og Emmas 7-retters vinterdrøm.

- Sukk, stønner reiseredaksjonen over menylesningen.

(Kirkegata 8, 9008 Tromsø, tlf.: 77 63 77 30)

Bryggen Restaurant, Trondheim

Med utsikt over Nidelva og Nidarosdomen, ligger Bryggen Restaurant. Her er de lykkelige når de kan varte opp unge, forelskede par. Her er intet som minner om minimalisme; Stilen er bonderomantisk og tungt møblert. Menyen er franskinspirert med italienske innslag: Her finnes mye sjømat som kamskjell og sjøkreps, men også kjøttretter. Restauranten skryter av det gode utvalget av sjokoladedesserter.

(Øvre Bakkelandet 66, 7013 Trondheim, tlf.: 73 87 42 42)

Ambrosia, Bergen

I Grand Hotel Terminus`gamle frokostsal finner du gourmetrestauranten Ambrosia. Under prismekronene er det gjort plass til noen få restaurantbord. På menyen finnes fransk snadder og et godt vinkart. Etter middag er det mulig å trekke seg tilbake i peisestua.

(Zander Kaaesgate 5, Bergen, tlf.: 55 21 25 00)

Café de France, Stavanger

I Stavanger er den franske gourmetrestauranten Cafè de France et velegnet sted å gjøre kur til en hjertevenn. Bordene er små og få. Kjøkkensjefen styrer ørlite bort fra det klassiske franske kjøkkenet, og åpner seg for nye trender. Restauranten har ikke a la carte, men kjører syvrettersmeny hvor en plukker og velger. I forrettene går det mye i fisk og skalldyr, mens til hovedrettene plukkes det fra sesongens beste råvarer.

(Eiganesveien 8, 4008 Stavanger, tlf.: 51 52 86 26)

Luihn, Kristiansand

- Det forelskede par bør få tid til å nyte et langt måltid mens de ser hverandre inn i øynene, og det får de her, sier vinkelner Hans Petter Hustad på Luihn i Kristiansand.

Han anbefaler en seksretters meny til begjær; Reinsdyrstunge på honningmelonskive med rognebær og appelsinsaus, friske grønne asparges med parmaskinke, stekt uer med karripearre blanche-saus, og fritert camenbert med solbærclié. Helt til sist anbefaler kelneren italiensk tiramisu: Fingerkjeks dynket i espresso og likør, og en spesiell italiensk ost.

(Rådhusgaten 15, 4611 Kristiansand S, tlf.: 38 10 66 50)

Flere valentinertriks

  • Kjærlighetsreder fra nord til syd
    - her bor dere på St. Valentines.

  • Åtte vinterlige kjærlighetsaktiviteter
    - moro for to.

  • Bli kåt, lykkelig og glad
    - tilbake til introartikkel
  • Kilder: Dagbladet.no, boken ”En reise i Norge. Særpregede overnattingssteder i Sør-Norge og artikler fra DinSide Reises arkiv.