Betjeningen: Kelneren bør være til stede under den romantiske feiringen, men han bør være diskret.
Betjeningen: Kelneren bør være til stede under den romantiske feiringen, men han bør være diskret.Vis mer

Romantikk på høyt nivå

Forfør din kjære, velg restaurant med omhu. DinSides romantiske utvalg vil lage store innhugg i lommeboken, men hjertet vil dunke desto hardere.

Fuji, Oslo

På Frogner i Oslo kan forelskede par stenge verden ute i sitt eget chambre séparé. Her sitter paret på puter ved et lavt bord. Daglig leder, som presenterer seg som Willy, anbefaler en japansk fondue med kjøtt og grønnsaker og selvfølgelig - sake - japansk risvin. Til dessert vil han servere fritert iskrem og frisk frukt. (Munkedamsveien 100, Frogner , tlf.: 22431180)

Wollans Eftf.

Kjærlighetslivet fordrer sjømat fremfor tunge kjøttretter. I den litt triste Rådhusgata, forlyster du deg med fisk og skalldyr på ny og frisk manér. Jungeltelegrafen beretter om himmelske desserter. (Rådhusgata 28, 0151 Oslo, tlf.: 22 41 19 14)

Hos Thea

Mang en yngling har med hell tatt med sin utvalgte til Thea. Blant kobberkjeler og blondetapeter, vennlige kelnere og estetiske matkart, har paret gode muligheter for å fortape seg i hverandre. (Gabels gate, 11, 0277 Oslo, tlf.: 22 44 68 74)

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Les om flere gode spisesteder i hovedstaden i vår restaurantguide.

Compagniet Restaurant, Tromsø

I Compagniets jomfrubur har mang en mann satt seg på knær for å fri til sin jomfru. Det blir vi i hvert fall fortalt. Dette Chambre Séparé som ligger mellom to stuer i den klassiske Tromsø-restauranten, er avskjermet og anbefales det forelskede par. Til det kjærlighetsugne paret frister restauranten med hummerkremsuppe, reinkalvfilet med blåbærsaus. Til dessert: Italiensk Gino, bestående av kiwi, jordbær og banan gratinert i hvit sjokolade. (Sjøgata 12, 9008 Tromsø, tlf.: 77 66 42 22)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bryggen Restaurant, Trondheim

Med utsikt over Nidelva og Nidarosdomen, ligger Bryggen Restaurant. Her er de lykkelige når de kan varte opp unge, forelskede par. Her er intet som minner om minimalisme; Stilen er bonderomantisk og tungt møblert. Menyen er franskinspirert med italienske innslag: Her finnes mye sjømat som kamskjell og sjøkreps, men også kjøttretter. Restauranten skryter av det gode utvalget av sjokoladedesserter. (Øvre Bakkelandet 66, 7013 Trondheim, tlf.: 73 87 42 42) Kolstad

God drikke hører med.
God drikke hører med. Vis mer

Kafé Krystall, Bergen

Kafé Krystall befinner seg i det historiske sentrum av Bergen. Eierne drev en antikvitetsforretning hvorfra det er hentet møblementet til restauranten. Bergenserne skryter av diskret og uformell betjening, og deilig franskinspirert gourmetkjøkken. (Kong Oscars gate 16, 5017 Bergen tlf.: 55 32 10 84)

Café de France, Stavanger

I Stavanger er den franske gourmetrestauranten Cafè de France et velegnet sted å gjøre kur til en hjertevenn. Bordene er små og få. Kjøkkensjefen styrer ørlite bort fra det klassiske franske kjøkkenet, og åpner seg for ny trender. Restauranten har ikke a la carte, men kjører syv rettersmeny hvor en plukker og velger. I forrettene går det mye i fisk og skalldyr, mens til hovedrettene plukkes det fra sesongens beste råvarer.(Eiganesveien 8, 4008 Stavanger, tlf.: 51 52 86 26)

Luihn, Kristiansand

- Det forelskede par bør få tid til å nyte et langt måltid mens de ser hverandre inn i øynene, og det får de her, sier vinkelner Hans Petter Hustad på Luihn i Kristiansand. Han anbefaler en seksretters meny til begjær; Reinsdyrstunge på honningmelonskive med rognebær og appelsinsaus, friske grønne asparges med parmaskinke, stekt uer med karripearre blanche-saus, og fritert camenbert med solbærclié. Helt til sist anbefaler kelneren italiensk tiramisu: Fingerkjeks dynket i espresso og likør, og en spesiell italiensk ost. (Rådhusgaten 15, 4611 Kristiansand S, tlf.: 38 10 66 50)