Romantikk på høyt nivå

Et lite værelse ved et fergeleie? En suite med strålende utsikt over elva i Venezia? DinSide har hentet frem noen deilige steder å legge bryllupreisen til; noen av de mest romantiske stedene vi vet om.

HVETEBRØDSDESTINASJONER

Perfekt bryllupsferie? Prøv Thailand.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Vis mer


Sikker bryllupsreise i Thailand

Vil dere ha noen riktig avslappende dager med god mat, smilende mennesker og null kriminalitet, er Thailand et supersikkert kort. Ingen andre steder på jord finnes så deilige strender, og ettersom mange andre også synes det, er her et stort utvalg av flotte steder som tilrettelagt for par på bryllupsreiser. Fra Norge kan en velge mellom å fly rutefly til Bangkok eller plukke fra charterselskapenes menyer. Star Tour, Ving, Saga Solreiser og Apollo har alle Thailand i sine vinterprogrammer. Prisene starter på cirka 11.000 per person inkludert hotellovernatting. Sveitsiske Kuoni tilbyr luksusvarianten av charter og har flotte overnattingssteder på sine programmer. Charteroperatørene tilbyr også kombinasjonspakker hvor en får med seg både badeliv og Bangkok. Du kan også finne Thailand som lavprispakke gjennom å lete i DinSides restplassoversikt.

Les mer: GUIDE: Alt om å reise til Thailand.

Pirater og romantikk

Romantikk og røvere i Cartagena de Indias, Colombia.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Om kveldene klaprer hestehovene gjennom Cartagena de India. Forelskede par sitter på trapper og kysser inderlig. Ungene danser mapalé til de ville afrikanske trommerytmene for de få fremmøtte. Her finnes knapt en utenlandsk turist, skjønt rike colombianere legger gjerne ferien sin her: Den lange og blodige borgerkrigen i landet har sørget for dette. Og Cartagenas de India, ligger langt utenfor de konfliktfylte områdene sør i Colombia. Cartagene var spanjolenes viktigeste havn, herfra fraktet de gullet de stjal fra urbefolkningen og her lå naturligvis piratene og ventet på å senke skip. Byen har en rekke flotte hoteller, alt fra det sofistikerte til de store kjedehotellene som Hilton, og flere tilbyr også ulike bryllupspakker som inkluderer for eksempel en weekend med fullpensjon og champagne hele døgnet. Flere flyselskaper flyr til Cartagena de Indias, blant annet lavprisselskapet Air Madrid som flyr fra dit direkte fra Madrid.

Les mer: De ekte karibiske piratene

Solskinnsruta i India

Blide jenter - i sari - på stranda.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst/privat/ikke til gjenbruk Vis mer


Kerala, syd i India, kommer på Star Tours charterdestinasjonskart neste vinter. Det er hit rike indiske par på bryllupsreise gjerne drar. De nygifte kvinnene sprader i sine fineste sarier i strandkanten eller drar på elvecruise på nettverket av elver, Backwaters. Om kanskje ikke selve reisen til India er den aller billigste, så oppveies dette av det lave prisnåvet man finner her.

Les mer: Badeferie i sari

Pals, nord i Spania, en deilig katalansk småby med fanstastisk mat og nydelig arkitektur.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Katalansk slaraffenrute

Litt nærmere hjemme, men like perfekt for brudepar på jakt etter en romantisk opplevelse. Katalonia har et godt kjøkken, supre strender, åpne cavagårder og en haug romantiske småbyer hvor en kan gjemme seg bort for å kline uforstyrret. Fly inn til Barcelona, lei en bil og ta turen innom Girona, Figueres og vinbyen Sant Sadurní d’Anoia, Penedès, for eksempel.

Les mer: GUIDE: Elegant småbyluksus i Nord-Spania

ROMANTISKE HOTELLER

Vakkert i Mexico

Hotell Los Juaninos, Morelia, Mexico, ligger i den historiske delen av byen. Hotellet er fra 1800-tallet og har 30 vakkert innredede rom. Rom 216 har utsikt som tar pusten fra deg.

Hotell: Los Juaninos
Adresse: Morelos Sur 39, Centro Histórico, C. P. 58000, Morelia
Tlf: + 52 – 443 312 0036
Nett: Los Juaninos
Les mer: DinSide om Mexico

Paradisiske tilstander

Nesten som i himmelen på The One & Only på Reethi Rah, Maldivene.

Foto: Oneandonlyresorts.com Foto: One&Only Maldives Vis mer


The One & Only Madives på Reethi Rah, villa 135, på paradisferiestedet Maldivene byr på utsikt en deilig stripe strand. Et glimrende utgangspunkt for en romantisk bryllupsreise.

Hotell: The One & Only Maldives
Adresse: North Male' Atoll, Maldivene
Tlf: + 960 - 664 88 00
Nett: One & Only Resorts

Fjord-Norge

Heklede duker og markblomster på Utne Hotell.

Foto: Arve Stallvik Foto: ARve Stallvik - ikke gjenbruk Vis mer


Romantikken blomstrer, også i Norge. Vertinne ved Utne Hotel, Kristina Hesthamar, forteller at i fjor kom et britisk par til Utne. Mannen hadde fridd - og fått ja – på Utne hotell for 50 år siden og nå var de på gullbryllupsreise.

Utne Hotel, sør for Balestrand, ble bygget så tidlig som i 1722. Den vesle hvitmalte hotellbygningen rett ved fergeanløpet i Hardangerfjorden, knirker godmodig i det man trår innenfor dørstokken. Blomstervasene er fylt av kubjeller og prestekrager, og sølvplettet skinner nypusset. Det beste med hotellet er kanskje fraværet av TV på rommene. Her er det ikke annet å gjøre enn å holde hverandre med selskap, enten på hotellet eller i den omkringliggende fjellheimen. Her skal det ifølge Utne Hotels egenreklame være så godt at selv spøkelsene trives.

Adresse: 5778 Utne
Tlf:53 66 64 00
Nett: www.utnehotel.no
Les mer: Les mer om historiske hoteller i Norge

Rosenrødt romantisk i Venezia

A room with a view? Selv om ikke Pensione Bertolini finnes lengre, så ligger vidunderlige Hotel degli Orafi, og har utsikt over Arno-elven.

Foto: Hoteldegliorafi.it Foto: Hoteldegliorafi.it Vis mer


Vidunderlig og romantisk, helt som på film. Hotel degli Orafi i Firenze er hotellet som var Pensione Bertolini i A room with a view
fra 1986, bygget på romanen ved samme navn av E.M. Forster. Hotellet ligger så vakkert til at det er bare å stige rett inn i protagonisten Lucys liv.

Hotell: Hotel degli Orafi
Adresse: Lungarno degli Archibusieri 4, Firenze
Tlf: + 39- (0)5526622
Nett: Hotel degli Orafi
Les mer: DinSides Italia-arkiver

>>> Her kan du gifte deg
>>> Huskeliste
>>> Tilbake til innledningen